AcasăNewsCe a anuntat seful MAI in privinta calendarului pregatirilor pentru alegerile locale

Ce a anuntat seful MAI in privinta calendarului pregatirilor pentru alegerile locale

Stiut fiind faptul ca 2016 este un an electoral, dar si ca primul scrutin este cel destinat alegerii primarilor, presedintilor de consilii judetene si membrilor CJ-urilor, autoritatile se pregatesc deja pentru organizarea acestor alegeri locale.

Cum mai sunt doar cateva luni pana cand urmeaza sa aiba loc alegerile locale, mai exact pana la inceputul lunii iunie, prefectii trebuie sa se pregateasca pentru organizarea ca la carte a scrutinului.

In acest sens, ministrul de Interne Toba a anuntat, joi, in cadrul unei videoconferinte cu acestia din urma, desfasurate la sediul MAI, in prezenta ministrului pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, si a secretarului de stat al Ministerului Comunicatiilor si pentru Societate Informationala, Horatiu Anghelescu, faptul ca „la nivelul MAI este in stadiu de finalizare un calendar al activitatilor organizatorice pentru desfasurarea in foarte bune conditii a alegerilor”.

Totodata, din cate transmite ministerul, intr-un comunicat, Petre Toba le-a cerut prefectilor sa isi insuseasca foarte bine aceste proceduri, dar si actele normative care reglementeaza procedural demersul electoral in cauza.

foto: MAI

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger