AcasăNewsCCR tărăgănează pronunţarea pe sesizările președintelui și Opoziţiei asupra modificării codurilor penale

CCR tărăgănează pronunţarea pe sesizările președintelui și Opoziţiei asupra modificării codurilor penale

Curtea Constituţională a amânat, joi, pronunţarea pentru 10 iulie pe obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de PNL-USR şi de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Sursa foto: Facebook

Judecătorii CCR au decis în mai multe rânduri amânarea pronunţării asupra sesizărilor depuse de Opoziţie şi de şeful statului asupra modificării Codului penal şi Codului de procedură penală. Pe 25 aprilie, Partidul Național Liberal (PNL) şi Uniunea Salvați România (USR) au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament.

Printre articolele sesizate de opoziţie ca fiind neconstituţionale se numără şi articolul 16 (3) litera a din Codul penal.

Cele două partide din Opoziție transmit, de asemenea, că eliminarea modificării articolului 35 (1) din Codul penal încalcă prevederile Constituţiei. Şi articolele privind termenele de prescripţie sunt amintite de cei ce s-au împotrivit inițiativelor de modificare.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
210 afisari

5 COMENTARII

  1. @Cum ați comenta despre faptul că președintele Iohannis nu își îndeplinețte atribuția de a veghea la respectarea Constituției și de către judecătorii de la CCR, ?
    Apreciați că judecătorii de la CCR au același termen de 45 de zile, de a soluționa contestațiile formulate, termen stabilit de Constituție și pentru punerea în aplicare a deciziilor CCR,?

  2. @Apreciați că fapele judecătorilor CCR de a nu soluționa în termenul legal contestațiile depuse ar trebui încadrate ca abuz în serviciu, ?
    Remarcați și faptul că soluționarea contestației în termenul legal, referitoare la speța completelor de 3 judecători, termen de 45 de zile stabilit de Constituție și pentru punerea în aplicare a deciziilor CCR, ar fi contribuit la reluarea proceselor aflate pe rolul instanțelor, referitoare la speță, ?

  3. Ați spune că președintele Iohannis est bine consiliat referitor la atribuțiile care în mod constituțional îi revin, ?

  4. @Opinați că termenul de soluționare a contestațiilor la CCR ar trebui să includă și publicarea în Monitorul Oficial a deciziilor de la CCR, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger