AcasăNewsCCR tărăgănează pronunţarea pe sesizările președintelui și Opoziţiei asupra modificării codurilor penale

CCR tărăgănează pronunţarea pe sesizările președintelui și Opoziţiei asupra modificării codurilor penale

Curtea Constituţională a amânat, joi, pronunţarea pentru 10 iulie pe obiecţiile de neconstituţionalitate formulate de PNL-USR şi de preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Sursa foto: Facebook

Judecătorii CCR au decis în mai multe rânduri amânarea pronunţării asupra sesizărilor depuse de Opoziţie şi de şeful statului asupra modificării Codului penal şi Codului de procedură penală. Pe 25 aprilie, Partidul Național Liberal (PNL) şi Uniunea Salvați România (USR) au depus la Curtea Constituţională sesizări în legătură cu proiectul care a modificat Codul penal şi pe cel care a schimbat Codul de procedură penală, iniţiative adoptate de Parlament.

Printre articolele sesizate de opoziţie ca fiind neconstituţionale se numără şi articolul 16 (3) litera a din Codul penal.

Cele două partide din Opoziție transmit, de asemenea, că eliminarea modificării articolului 35 (1) din Codul penal încalcă prevederile Constituţiei. Şi articolele privind termenele de prescripţie sunt amintite de cei ce s-au împotrivit inițiativelor de modificare.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc