AcasăNewsCCR se retrage si ea din ”campul tactic”

CCR se retrage si ea din ”campul tactic”

Valer Dorneanu spune ”pa”, cu CCR cu tot, MCV-ului

CCR da cu flit Comisiei Europene: a anuntat delegatia CE ca nu mai doreste sa participe la discutiile legate de modul in care respecta Romania MCV-ul.

Valer Dorneanu spune pa cu CCR cu tot MCV ului

Pe scurt, presedintele CCR Valer Dorneanu le-a comunicat membrilor delegatiei CE ca CCR este obligata, conform atributiilor sale legale, sa adopte o ”pozitie de neutralitate in relatiile dintre autoritatile publice”, prin urmare nu se poate exprima in dezbateri ”cu eventuale conotatii politice”. Iar cum CCR nu poate face aprecieri la adresa unor institutii vizate in rapoartele MCV, nici nu va mai participa la intalniri cu reprezentanti ai CE pe aceasta tema. Altfel spus, CCR refuza sa mai crediteze in vreun fel raportul MCV dupa ce ultimele doua rapoarte au facut praf actuala guvernare si majoritatea parlamentara la zi. Interesant este ca autoextragerea CCR-ului din ecuatia MCV-ului (un control europena care, desi exista doar din vina conducatorilor si demnitarilor nostri de doi lei, umileste Romania toata) intervine dupa ce Divizia de aparare a Constitutiei care functioneaza in cadrul SRI-ului s-a repliat si ea dupa izbucnirea scandalului protocoalelor interinstitutionale incheiate de SRI cu DNA, Parchetul General, ICCJ, DIICOT, ANI fara a avea girul CSAT-ului. Protocoale care nu numai ca ridica serioase probleme de legalitate dar au si stat, asa cum acuza cele mai multe voci, la baza abuzurilor comise in Justitie. Iar cum institutiile care au facut aceste parteneriate discutabile cu SRI-ul sunt exact acelea monitorizate (si laudate in general) de MCV, retragerea CCR-ului este o miscare nu numai explicabila ci si foarte sanatoasa pentru judecatorii CCR. Poate nu si pentru Livia Stanciu, fosta presedinta a ICCJ, dar asta este o alta problema.

author avatar
Simona Badulescu
601 afisari

2 COMENTARII

  1. Considerați că este firesc ca judecătorii CCR pensionați să nu beneficieze de pensie pe durata mandatului de judecător CCR, ci numai de drepturile cuvenite pentru exercitarea mandatelor de judecători CCR ?

  2. Ășia au ajuns să zică europenilor „că ei au făcut aderarea românilor la UE și își iau aderarea la UE înapoi dacă nu le mai convine” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger