AcasăNewsCCR se ascunde pana pe 30 mai

CCR se ascunde pana pe 30 mai

Daca ar fi dupa ei, judecatorii condusi de Valer Dorneanu i-ar da la toti dracii si pe Toader si pe Iohannis

Sesizati de Tudorel Toader pe seama conflictului institutional provocat de Klaus Iohannis odata cu refuzul de a o demite pe Codruta Kovesi, judecatorii constitutionali s-au bagat sub masa timp de trei saptamani.

Daca ar fi dupa ei judecatorii condusi de Valer Dorneanu i ar da la toti dracii si pe Toader si pe Iohannis

In mod evident, CCR se jeneaza foarte sa spuna daca accepta sau respinge ca inadmisibila sesizarea facuta de ministrul Justitiei – fapt care spune multe despre cat de ”apolitici” sunt judecatorii constitutionali. Conform opiniilor/zvonurilor care circula pe tema, sesizarea Tudorelului de la Justitiei forteaza rau limitele Constitutiei, chiar daca acestea s-au dovedit a fi extrem de laxe in timp. Suficient de laxe cat sa permita CCR-ului sa faca de cele mai multe ori pe placul Puterii – oricare a fost aceea, mai exact. In cazul concret, se spune ca CCR-ului i s-ar fi cerut/sugerat sa nu-l trimita din prima la plimbare pe Tudorel Toader pe motiv ca asa l-ar face de ras pe marele profesor, decan, specialist in drept si membru de frunte al guvernului PSD. Sa accepte sesizarea si pe urma mai vad ei ce fac, pot da de exemplu (ca si in alte dati) o decizie de tip rabinic de genul ”amandoi aveti dreptate”. Indiferent de speculatii, amanarea de ieri demonstreaza ca judecatorii CCR sunt inghesuiti rau in aceasta speta. Una in care, oficial, este reclamata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei/Guvern si presedintele tarii, dar care in fapt nu reprezinta altceva decat o runda a aprigului razboi care se duce in prezent intre pesedistii lui Dragnea si Klaus Iohannis.

author avatar
Simona Badulescu
264 afisari

1 COMENTARIU

  1. Presa internațională CUNOASTE CA, IN RO CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN idioti, ticalosi, derbedei, din nulitati si zoi umane, din sfertodocti, din puscariabili lipsiti de; caracter, integritate, onoare, demnitate , etc. In RO Partidele politice sunt grupari infractionale de crima organizata . UN REPETENT GOLAN, CU INSTINCTE DE VIERME , CA EL NU POATE DEBITA NIMIC VALOROS PENTRU SOCIETATEA UMANA. CLASA POLITICA TREBUIE REFORMATA DIN TEMELII, CAT MAI URGENT, PE BAZA CRITERIILOR DE PERFORMANTA, EXPERIENTA, INTEGRITATE, MORALITATE SI VOLUNTARIAT .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger