AcasăNewsCCR împacă și capra și varza

CCR împacă și capra și varza

Curtea Constituțională a admis ieri, parțial, conflictul dintre premier și președinte, obligându-l pe Klaus Iohannis să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri. Pe de altă parte, premierul Dăncilă va trebui să se prezinte în fața Parlamentul pentru validarea noii formule guvernamentale, variantă care nu se știe cât de tare i-ar surâde în clipa de față. În tot acest timp, Iohannis o va lălăi la nesfârșit cu motivarea deciziei, după care va spune că trebuie să o înțeleagă, se va consulta și în final se va hotărî, așa cum deja ne-a obișnuit cu lentoarea care îl caracterizează. Totodată, ieri, Toni Greblă le-a predat o lecție de Drept Constituțional consilierilor de la Cotroceni. În conflictul numirii miniștrilor la care Klaus Iohannis s-a opus, actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă, a arătat că Palatul Cotroceni a refuzat propunerile venite de la Palatul Victoria, motiv pentru care Guvernul a sesizat CCR privind un conflict juridic pe tema refuzului lui Iohannis. ”Problema titularului poate să fie reglată în două – trei zile, dar, uneori, necesită timp mai îndelungat. Constituţia a prevăzut şi un termen maxim – 45 de zile – pentru a regla această situaţie şi a nu crea blocaje”, a spus Greblă în fața plenului Curții.

author avatar
Ramona Feraru
213 afisari

2 COMENTARII

  1. @Încă nu au fost înlocuiți din funcții la CCR judecătorii care au întârzieri la motivarea și publicarea deciziilor CCR, ?

  2. @Apreciați că președintele, care are obligația constituțională de a veghea la respectarea Constituției, ar trebui să propună și să dispună și sancțiuni referitoare la activitatea judecătorilor CCR de de discutarea a sesizărilor și motivare a deciziilor CCR, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger