AcasăNewsCCR: Erata Curtii, legala - romanii din strainatate fac parte din cvorum

CCR: Erata Curtii, legala – romanii din strainatate fac parte din cvorum

Judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit ca erata trimisa Guvernului, privind includerea romanilor in cvorumul de la referendumul de pe 29 iulie, este legala.

Curtea Constitutionala (CCR) a decis, marti, ca erata privind introducerea romanilor din strainatate in cvorumul pentru referendumul din 29 iulie, privind demiterea lui Traian Basescu, este legala, judecatorul Stefan Minea fiind indreptatit ca rectificarea sa fie trimisa Monitorului Oficial, informeaza realitatea.net.

Conform hotararii initiale luate de catre judecatori, romanii din strainate nu ar fi trebuit inclusi in cvorum, acestia urmand a fi scosi de pe listele electorale permanente. Ei isi pastrau dreptul de vot, insa ar fi trecuti doar pe liste electorale suplimentare.

Ulterior, pe 6 august, judecatorii CCR au trimis o erata catre Moniorul Oficial prin care se precizeza ca, dintr-o „eroare materiala” nu a fost mentionat in text faptul ca romanii din strainatate vor fi introdusi in cvorumul de la referendum.

Acest lucru a iscat un scandal in privinta documentului, mai multi judecatori CCR sustinand ca nu au fost instiintati de modificarile aduse hotararii initiale.

author avatar
Ionut Zgimbau
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger