AcasăNewsCCR a respins sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui...

CCR a respins sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Dragnea

Curtea Constituţională a României discută, joi, sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Camerei Deputaților, liberalii motivând că fostul lider al PSD a fost condamnat pentru o infracţiune de natură electorală.

––

UPDATE: Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea PNL privind invalidarea mandatului de parlamentar al lui Dragnea, fost preşedinte al Camerei, au precizat oficiali ai CCR.

Aceștia au menţionat că sesizarea a devenit inadmisibilă după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”PNL solicită CCR invalidarea mandatului de parlamentar pentru Liviu Dragnea. (…) Ca atare, PNL s-a întors cu doi ani şi jumătate la punerea în acord a Regulamentului Camerei Deputaţilor, deciziilor CCR şi Legii privind organizarea referendumului şi constatăm că acestea trei sunt în contradicţie cu decizia Camerei Deputaţilor de validare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, PNL a făcut o sesizare de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului prin care mandatul lui Liviu Dragnea a fost validat”, declara, pe 13 mai, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Deputatul Gabriel Andronache a explicat motivele sesizării la CCR. „Dacă ne uităm, vom vedea că domnul Dragnea a fost condamnat pentru o infracţiune de natură electorală, dacă studiem Codul penal sau doctrina de specialitate vom vedea că infracţiunile din cadrul procesului electoral de la referendum sunt asimilate fraudelor electorale. La momentul la care s-a produs validarea vom constata că acea condamnare era definitivă”, a arătat Andronache.

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Joi, la sediul CCR are loc prima ședință publică a plenului Curții în noua sa componență, pe lista de şedinţă fiind trecute zece dosare.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
225 afisari

1 COMENTARIU

  1. CCR !!,nu-i prima data cand joaca cum i se da dispozitii ,independenta justitiei este o poveste .Cu Zergean mai iesea si cate o hotatire ,dar cu Dorneanu ba .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger