AcasăNewsCCR discută rezultatele și contestațiile la referendumul pe justiţie din 26 mai

CCR discută rezultatele și contestațiile la referendumul pe justiţie din 26 mai

Curtea Constituțională va dezbate, joi, dosarul de validare a rezultatelor referendumului pe justiţie, inițiat de președintele Klaus Iohannis precum și pe marginea a cinci contestații referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea și desfășurarea acestuia.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> Sursa foto Twitter

Într-una dintre contestații este solicitată anularea decretului 420 din 25 aprilie 2019, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru organizarea referendumului din 26 mai. Totodată, cererea este şi de a infirma rezultatele referendumului naţional.

Surse din CCR au declarat că cetăţeanul care a depus contestaţia pentru infirmarea referendumului reclamă neconstituţionalitatea întrebărilor, însă Curtea va verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile şi criteriile de validare ale acestuia.

Pe 12 iunie, judecătorii Curții a decis să amâne discuția asupra rezultatele referendumului pe justiţie, care a avut loc în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
47 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger