AcasăNewsCCR deznoada limba magistratilor si incaiera ”strada”

CCR deznoada limba magistratilor si incaiera ”strada”

Criticata de CCR, DNA si-a gasit admiratori in Piata

Decizia prin care CCR a pus la colt DNA, acuzand institutia de incalcarea atributiilor, i-a incurajat pe magistrati sa reclame in gura mare neregulile din sistem.

Criticata de CCR DNA si a gasit admiratori in Piata

Ultimul care a facut-o este colonelul magistrat Constantin Udrea – judecator la Curtea Militara de Apel Bucuresti. Acesta a reclamat, la TVR, ”interferentele SRI-ului in activitatea judiciara” si a avertizat ca perpetuarea situatiei risca sa transforme Romania intr-un ”stat politienesc”. ”Anumite persoane de la varful SRI au incercat sa acapareze anumite atributii care nu le apartin si ma refer in special la cele judiciare. S-a ajuns la un punct in care interferenta SRI in justitie este atat de adanca, prin prevederi exprese in legea SRI si in Codul de procedura penala, incat va trebui sa se faca o reforma radicala in acest domeniu”, a acuzat judecatorul, inainte de a decreta ca intr-un adevarat stat de drept servicile secrete nu au dreptul sa se implice in activitatea judiciara.

Colonelul judecator Constantin Udrea nu mai vrea sa vada SRI ul bagat in activitatea judiciara

Atins de tirul magistratului colonel, SRI s-a grabit sa nege totul, prin vocea purtatorului de cuvant Ovidiu Marincea: ”SRI nu interfereaza in actul de justitie (…) SRI nu are acoperiti in justitie, nu interfereaza in activitatea altor institutii si respecta la milimetru Constitutia Romaniei si legile tarii”.

”Strada” e pe invers

Punerea la punct a DNA a bagat zazania si in ”strada”, care s-a scindat in doua tabere. Prima pro DNA pana in panzele albe si a doua adversara declarata a contestarii CCR si aruncarii ordinii constitutionale in aer la adapostul lozincii ”Vrem intarirea statului de drept”. Adeptii primei tabere au anuntat deja ca duminica va avea loc un mare miting in favoarea DNA si contra CCR – institutie careia i se va cere ”depolitizarea” in strada.

Alina Mungiu Si strada poate fi manipulata

Demers criticat de ”Romania Curata”, care este de parere ca o manifestatie anti CCR nu poate intari cu nimic statul de drept, ci dimpotriva. ”E fals sa credem ca doar justitia poate fi manipulata, si strada nu. Incetati sa fiti <<strada>>, fiti cetateni, ginditi cu capul vostru. O tara are nevoie de ordine constitutionala, sau devine o gloata”, i-a avertizat Alina Mungiu Pippidi pe protestatari. Mai ramane de vazut daca ”Romania involburata” va tine cont de indemnul transmis de ”Romania Curata”.

author avatar
National
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger