AcasăNewsCCR: Deciziile Parlamentului vor putea fi atacate la Curtea Constitionala

CCR: Deciziile Parlamentului vor putea fi atacate la Curtea Constitionala

(foto: ccr.ro)

CCR a decis ca hotararile Parlamanentului vor putea fi atacate la Curtea Constitutionala, judecatorii urmand sa aiba ultimul cuvant in privinta legalitatii lor.

(foto: ccr.ro)

Judecatorii Curtii Constitionale (CCR) au hotarat, miercuri, ca toate deciziile pe care le va lua Parlamentul vor putea fi inaintate catre magistrati pentru a se stabili legalitatea acestora.

Decizia magistratilor survine dupa ce pe 18 iulie, prin intermediul legii de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atributiilor Curtii Constitutionale, Senatul, forul decizional, a stabilit ca hotararile pe care le va lua Parlamentul nu vor trebui verificate de catre magistratii CCR, informeaza b1.ro.

Ordonanta de Urgenta privind functionarea CCR a fost criticata de catre PDL, care a depus o o sesizare, motivul fiind ca solutia legislativa care exclude de la controlul de constitutionalitate hotararile Parlamentului care afecteaza valori si principii constitutionale este neconstitutionala.

Totodata, miercuri, magistratii CCR au decis sa amane pana pe 26 septembrie luarea unei decizii privitoare la neconstitutionalitatea Legii de cooperare intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, care prevede ca Parlamentul stabileste cine merge la Consilul European, in cazul in care presedintele si premierul nu se inteleg.

author avatar
Ionut Zgimbau
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger