AcasăNewsCCR, decizie in cazul sesizarii PNL-USR pe tema Sectiei speciale

CCR, decizie in cazul sesizarii PNL-USR pe tema Sectiei speciale

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Judecatorii constitutionali au ajuns la o concluzie, dupa ce au analizat, in sedinta de miercuri, sesizarea depusa de cateva zeci de alesi ai neamului din Opozitie.

UPDATE: CCR a anuntat, intr-un comunicat, faptul ca „in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie este constitutionala, in raport de criticile formulate” si ca „decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”.

––––

Concret, dupa ce au dezbatut obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie – cunoscuta opiniei publice si ca Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor – au respins sesizarea celor 92 de deputati de la PNL si USR.

CCR-ul considera ca OUG privind Sectia speciala din cadrul Parchetului General este constitutionala, raportat la crticile continute in sesizare.

195 afisari

2 COMENTARII

  1. E constitutionala. Ok. Problema e de cum ramane ea apolitica altfel ne folosim de aceiasi Mărie dar cu alta palarie. Cred ca aceasta sectie trebuie sa dea socoteala doar in fata CSAT. Acolo e practic nula manaria. Restul… poate fi interpretat politic.

  2. Le zice careva și ălora de la CCR că instituții publice constituționale sunt alea de sunt înscrise în Constituție, alte forme de organizare fiind subordonate celor stabilite de Constituție ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger