AcasăNewsCCR: Decizia privind programul de vot la referendum (intre orele 7- 23),...

CCR: Decizia privind programul de vot la referendum (intre orele 7- 23), constitutionala

Curtea Constitutionala (CCR) a horatat, marti, ca prelungirea programului de vot la referendumul din 29 iulie este constitutionala. Asadar, sectiile vor fi deschise duminica de la 7.00 la 23.00.

CCR a decis ca modificarile aduse Legii referendumului – prin legea adoptata de Camera Deputatilor, pe 18 iulie, care stabileste intervalul de vot intre 7.00 si 23.00 – sunt constitutionale. Curtea Constitutionala a respins sesizarea PDL cu privire la neconstitutionalitatea acestor prevederi, contestatie depusa pe 19 iulie.

„In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile articolului unic pct.4 (referitor la art.I pct.52 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.41/2012) din Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului sunt constitutionale. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”, potrivit unui comunicat al Curtii Constitutionale.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger