AcasăNewsCCR: Crin Antonescu ramane presedintele Senatului

CCR: Crin Antonescu ramane presedintele Senatului

(foto: avertismentul.ro)

CCR a respins cererea privind revocarea lui Vasile Blaga de la conducerea Senatului, stabilind astfel ca numirea lui Crin Antonescu a fost constitutionala.

(foto: avertismentul.ro)

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au decis, joi, ca numirea lui Crin Antonescu in functia de presedinte al Senatului a a vut loc potrivit prevederilor legale.

Decizia a survenit dupa ce magistratii au respins cererea privind revocarea lui Vasile Blaga, declarand-o ca fiind inadmisibila deoarece modificarile de la sefia Senatului a fost facuta in mod corect.

„Respectam decizile Curtii. Noi am vrut ca lucrurile sa fie extrem de clare. Nu am fugit niciodata dupa functii. Asteptam motivarea Curtii, care nu poate fi decat in sensul ca majoritatea stabileste presedintele”, a declarat Vasile Blaga, citat de b1.ro.

Dezbaterile CCR privind cererea depusa saptamna trecuta de PDL referitoare la revocarea lui Vasile Blaga au avut loc miercuri, insa decizia finala a fost anuntata abia joi.

Inlocuirea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului a avut loc in data de 3 iulie, acesta fiind inlocuit cu liderul PNL Crin Antonescu.

Decizia a fost contestata ulterior la CCR insa, la momentul respectiv, judecatorii au respins cererea ca fiind inadmisibila, decizia survenind in urma unor modificari facute de Guvern prin care judecatorii CCR nu mai aveau puterea de a analiza hotararile Parlamentului.

author avatar
Ionut Zgimbau
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger