AcasăNewsCCR: Crin Antonescu ramane presedinte interimar. Revocarile lui Blaga si Anastase, constitutionale

CCR: Crin Antonescu ramane presedinte interimar. Revocarile lui Blaga si Anastase, constitutionale

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca actiunile Uniunii Social Liberale privind revocarea presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si a suspendarii presedintelui Traian Basescu au fost respectat Constitutia si legile aflate in vigoare.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, luni seara, ca actiunile intreprinse de catre parlamentarii Uniunii Social Liberale, de revocare a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului precum si suspendarea presedintelui Train Basescu, ca fiind regulamentare.

Astfel, potrivit deciziei, suspendarea lui Traian Basescu a fost regulamentara, parlamentarii USL respectand Constitutia in momentul in care au votat suspendarea acestuia. Totodata, a devenit oficiala si numirea presedintelui PNL, Crin Antonescu, in functia de presedinte interimar al Romaniei.

„In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat:
1. Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Preşedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata.
2. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Preşedinte al Romaniei.
3. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Preşedinte al Romaniei se asigura de preşedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu”, se arata intr-un comunicat al CCR.

De asemenea au devenit oficiale revocarea presedintelui Senatului, Vasile Blaga, si inlocuirea acestuia cu Crin Antonescu, precum si revocarea presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si inlocuirea acesteia cu Valeriu Zgonea.

Judecatorii CCR au hotarat ca marti sa judece legea modificata a referendumului, urmand a stabili daca este valabila, ori referendumul va avea loc in baza vechii legi a referendumului.

author avatar
Ionut Zgimbau
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger