AcasăNewsCCR anuleaza sporurile doctoranzilor bugetari

CCR anuleaza sporurile doctoranzilor bugetari

Sesizarea Guvernului privind acordarea unui spor de 15% personalului bugetar cu titlu de doctor a fost respinsa de Curtea Constitutionala a Romaniei.

Executivul a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea pentru completarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, adoptata de Parlament in iunie. Guvernul a precizat atunci ca are mai multe obiectii asupra unor articole, printre care 19.1, care prevede acordarea catre personalul bugetar care poseda titlu stiintific de doctor a unui spor de 15% din salariul de baza. Un alt articol cu obiectii este 37.1, care prevede o majorare de 10% a salariului pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe ale administratiei publice centrale si locale, in cazul in care fie sunt structuri nou infiintate. CCR a respins ambele articole.

Scolile doctorale au ramas fara acreditare

Scolile doctorale din Romania au ramas fara acreditare pentru ca autoritatile nu le-au evaluat anul acesta. Potrivit legii educatiei, o scoala doctorala trebuie sa fie evaluata individual o data la cinci ani, iar in aceasta vara a expirat termenul prevazut de lege. „Va trebui sa dau un ordin de ministru prin care vom da statutul de autorizatie provizorie pentru o perioada de un an”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educatiei. Fara acest ordin, in acest an universitar nu vor mai putea fi inmatriculati studenti-doctoranzi.

author avatar
Catalin Dumitrescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger