AcasăNewsCCR amana pentru 28 mai dezbaterea sesizarilor PNL si USR pe Coduri

CCR amana pentru 28 mai dezbaterea sesizarilor PNL si USR pe Coduri

Dorneanu si CCR-ului ar putea scapa turma de la Gala Bute

Cele doua sesizari formulate de catre liberali si useristi – care ar fi trebuit sa fie discutate in sedinta de plen de miercuri a Curtii Constitutionale vor fi analizate abia dupa alegerile europarlamentare si referendumul din 26 mai.

Mai exact, la inceputul saptamanii viitoare. Un anunt in acest sens a venit chiar de la CCR, prin intermediul unui scurt comunicat, in care se mentioneaza urmatoarele: „cu privire la sesizarile de neconstitutionalitate formulate in temeiul art.146 lit.a) teza intai din Constitutie si al art.11 alin.(1) lit.A.a) si art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, inscrise in lista de sedinta de astazi, 22 mai 2019, Curtea Constitutionala a dispus amanarea dezbaterilor pentru data de 28 mai 2019”.

Este vorba despre o obiectie de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, si, respectiv, despre o alta vizand Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara. Ambele sesizari au fost inaintate judecatorilor constitutionali de mai multi deputati ai Partidului National Liberal si Uniunii Salvati Romania.

97 afisari

1 COMENTARIU

  1. CCR = amanatii copaceni !!.
    In loc de lalaiala or taiat frunza la caini se poate spune CCR !.
    Pe sute de milioane salariu din banii romanilor ei se joaca dea alba -neagra .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger