AcasăNewsCCR amana discutarea sesizarii privind protocoalele

CCR amana discutarea sesizarii privind protocoalele

Pana la publicarea deciziei CCR, presedintele freaca zarurile pe margine

Desi cererea venita de la varful Camerei Deputatilor, in privinta celor doua protocoale incheiate intre Parchetul General si SRI, ar fi trebuit sa discute in cadrul sedintei de miercuri a Curtii Constitutionale, dezbaterea a fost amanata doua saptamani.

CCR a transmis ca „a admis cererea de amanare depusa de presedintele Camerei Deputatilor „, stabilind un nou termen pentru data de 28 noiembrie.

Este vorba, amintim, despre solicitarea inaintata luna trecuta de Florin Iordache, in ziua in care s-a aflat in fruntea Camerei Deputatilor, preluand atributiile lui Liviu Dragnea, „de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de-o parte, si Parlamentul Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, declansat de semnarea a doua protocoale intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii”.

191 afisari

4 COMENTARII

  1. Remarcați și că CCR are atribuții pentru legi, ordonanțe, tratate internaționale, regulamentele parlamentului, conflicte de natură constituțională între autoritățile statului ?

  2. Opinați că ar trebui întocmită o evidență cu acele cuvinte și sintagme declarate neconstituționale în urma sesizărilor făcute la CCR și a analizelor semantice făcute de judecătorii CCR, pentru a nu mai fi folosite în documentele oficiale, paragrafe, texte și pentru a putea fi anulate acele documente oficiale ce conțin cuvinte și expresii declarate neconstituționale, ca urmare a analizelor semantice efectuate de judecătorii de la CCR ?
    Opinați că legislativul ar trebui să stabilească și o procedură de avizare semantică a textelor actelor normative ?

  3. Opinați că acele cuvinte și sintagme ,declarate neconstituționale, din legi și ordonanțe,după analizale semantice ale CCR, ar mai putea fi folosite în vorbirea curentă de către specialiști și nespecialiști, fiind declarate neconstituționale și nemaifiind folosite în documentele oficiale, deciziile CCR fiind totuși ,,general obligatorii” ? Opinați că astfel de decizii ale CCR ar putea încălca dreptul la liberă exprimare ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger