AcasăNewsCCR amână din nou sesizările Opoziţiei privind modificarea Codurilor penale

CCR amână din nou sesizările Opoziţiei privind modificarea Codurilor penale

Curtea Constituțională (CCR) a amânat, pentru a treia oară, sesizările USR, PNL şi ale preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală.

Amânarea a fost decisă pentru finalul lunii, mai exact pentru 26 iunie. Motivul deciziei de marţi a Curţii este aprofundarea studierii sesizărilor depuse de Opoziţie şi președinte.

Partidele reclamă modificări „nocive” aduse Codului penal şi Codului de procedură penală care vin ”în contradicţie nu doar cu statul de drept, şubrezind politica penală a României şi favorizând infractorii, dar şi cu Legea fundamentală”.

Șeful statului arată în sesizarea făcută la CCR că prin modificarea Codului de procedură penală a fost încălcată Legea fundamentală prin modificările aduse de către Parlament, dar și faptul că „în procedura de punere în acord a legii, legiuitorul a încălcat și principiul bicameralismului consacrat de art. 61 alin. (2) și art. 75 din Constituție, precum și depășirea limitelor fixate prin Decizia nr. 633/2018”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger