AcasăNewsCCR a respins sesizarile pentru anularea alegerilor prezidentiale

CCR a respins sesizarile pentru anularea alegerilor prezidentiale

Curtea Constitutionala a Romaniei a primit 12 solicitari pentru anularea alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie.

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a recunoscut solicitarile primite, dar a precizat ca numarul mare de contestatii reprezinta o problema pentru ca „legea spune ca pot face contestatii numai cei care au candidat in alegeri sau partidele care au propus candidati”.

Iar din aceasta zona s-a remarcat un singur nume, Gheorghe Funar, care le si recomanda sustinatorilor sai sa nu mearga la vot in 16 noiembrie, la turul II, „pentru ca alegerile oricum vor fi anulate”.

Cu toate acestea, Augustin Zegrean a anuntat ca CCR a respins sesizarile primite „pentru ca nu s-au prezentat dovezi care sa ateste ca au avut loc fraude ce au influentat rezultatul”.

Augustin Zegrean a precizat ca s-a primit si o solicitare pentru verificarea modului in care au fost organizate alegerile in strainatate. „Am primit o sesizare pe tema votului din strainatate, dar nu o cerere pentru anularea scrutinului, ci doar o solicitare care a fost adresata mai multor institutii ale statului si in care se cere sa se verifice modul in care au fost organizate alegerile”, a declarat presedintele CCR.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger