AcasăNewsCazul Snowden sparge buba in Orientul Mijlociu: Rusii s-au retras din Siria....

Cazul Snowden sparge buba in Orientul Mijlociu: Rusii s-au retras din Siria. Israelul in alerta maxima de razboi!

Moscova a anuntat ca si-a evacuat intregul personal militar, inclusiv din Portul Tartus, si diplomatic din Siria, din cauza riscurilor pe care le implica situatia conflictuala din zona.

Evacuarea a inceput de vineri si miercuri a fost incheiata, a anuntat Ministerul rus al Apararii. Israelul a intrat in stare de alerta maxima de razboi.

Snowden, esuat in aeroportul moscovit, a pus paie pe foc intre Obama si Putin
Obama
Putin
Rusii s-au retras din Siria

Adio, dar raman in Mediterana

„Rusia a decis retragerea intregului personal din cauza riscurilor pe care le implica razboiul din Siria, ca si de teama ca militarii rusi sa nu fie victime ale vreunui incident, ceea ce ar fi atras consecinte de amploare”, au declarat oficiali ai Ministerului rus al Apararii. Insa! „Cele 16 nave de lupta rusesti vor ramane in Mediterana, iar contractele de arme pe care Rusia le are cu regimul lui Bashar al-Assad vor fi onorate”.

Netanyahu suna trambitele de atac

Brigada Golan a armatei israeliene a inceput o serie de exercitii militare neanuntate, ce implica miscari de trupe si manevre de razboi, la care au participat premierul Benjamin Netanyahu si sefii armatei israeliene. „Acesta nu este un exercitiu teoretic!”, a anuntat Netanyahu. „Situatia din jurul nostru e fluida si inflamabila, iar Israelul este gata pentru orice provocare. Fortele noastre au determinarea sa invinga inamicul! Nu provocam pe nimeni, dar suntem pe deplin capabili sa raspundem la orice provocare!”

Reuniune de urgenta la Londra

Premierul britanic, David Cameron, a convocat de urgenta Consiliul Nasional de Securitate pentru o sedinta privind situatia din Siria. A fost invitat si liderul opozitiei, Ed Milliband, care, de regula, este invitat numai cand tema este de maxima importanta privind securitatea.

Snowden a spart „buba”

Lucrurile se precipita. La intrunirea G8, presedintele rus, Vladimir Putin, si presedintele american, Barack Obama, au convenit sa se intalneasca din nou ca sa discute despre Siria, in luna septembrie. Pana atunci, Bashar isi pozitiona trupele pentru asaltul asupra orasului Alep, al doilea cel mai mare oras al Siriei. In tot acest timp, cine urmarea stirile economice, observa cum companiile rusesti de petrol si gaze semnau contracte in draci, si-si asigurau interesele strategice. Pe de alta parte, Edward Snowden, fostul angajat CIA care a „esuat” intr-un aeroport din Moscova, pe „taramul nimanui”, a pus paie pe foc. Snowden cunoaste toata schema tehnica a supravegherii retelelor initiata de NSA, ceea ce il face deosebit de pretios. SUA au cerut in mod insistent ca Rusia sa-l dea pe Snowden, dar Putin a declarat „ca nu e pe teritoriul rusesc”. Analistii militari au apreciat ca intelegerea extrem de fragila dintre Rusia si SUA in privinta Siriei poate fi aruncata in aer, la propriu, de „cazul Snowden”.

author avatar
Adina Mutar
3.494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger