AcasăNewsCazul operatiilor estetice ilegale: Cinci medici, RETINUTI

Cazul operatiilor estetice ilegale: Cinci medici, RETINUTI

Cinci medici de la Spitalul de Arsi din Capitala au fost retinuti pentru operatii ilegale.

Medicii luat zeci de mii de euro pe operatii estetice, numai ca in acte scriau altceva, astfel ca interventiile chirurgicale erau decontate ilegal din buget.

Politistii si procurorii au descins vineri atat la spital, cat si la locuintele lor, si au ridicat peste 250.000 de euro. Ba mai mult, anchetatorii au avut nevoie de doua masini de numarat bani.

Cei cinci vor fi prezentati, sambata, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva.

Potrivit anchetatorilor, pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, in baza unor anunturi postate pe internet sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.

„In discutiile purtate, suspectii le comunicau pacientilor ca pot opta pentru efectuarea interventiei in spitalul public sau intr-o clinica privata, prezentandu-le avantajele financiare (un pret mai mic) de care ar fi beneficiat in cazul in care interventia s-ar fi realizat intr-o unitate spitaliceasca publica. In situatiile in care pacientii optau pentru efectuarea interventiei in spital, astfel cum le indicau suspectii, se intocmea documentatia medicala in care erau mentionate un diagnostic si un tip de interventie medicala nereale”, spun procurorii potrivit Realitatea TV.

Apoi se intocmeau raportarile catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) si Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (SNSPMPDSB), prin care se solicita decontarea serviciilor medicale.

In acest dosar, sunt urmarite penal 26 de persoane, pentru luare de mita, dare de mita, inselaciune si fals intelectual. Cercetarile vizeaza 16 medici din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, o asistenta medicala si noua pacienti.

author avatar
Andra Nesu
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger