AcasăNewsCazul omului de afaceri ucis în Sibiu. A fost restrâns cercul suspecţilor....

Cazul omului de afaceri ucis în Sibiu. A fost restrâns cercul suspecţilor. Ce s-a mai aflat despre cursul anchetei

sursa foto: observatorulph.ro

Cercetările continuă în cazul atacului din Sibiu, în urma căruia un om de afaceri a murit. Conform informațiilor oficiale, a fost restrâns cercul suspecţilor și există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români.

Cercetările continuă în cazul crimei de pe strada Moldoveanu, din municipiul Sibiu. „La acest moment urmărirea penală se desfăşoară „in rem”, nefiind începută urmărirea penală faţă de nicio persoană” – precizează, marți, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit informațiilor oficiale, cercul suspecților în acest caz a fost restrâns. Și se fac eforturi pentru depistarea autorilor. „A fost restrâns cercul suspecţilor, fiind înregistrate progrese în activitatea de identificare a celor trei autori. În continuare se lucrează pe mai multe planuri în vederea depistării şi tragerii la răspundere penală a infractorilor. Procurorul criminalist ia în calcul mai multe variante în ceea ce priveşte mobilul crimei”, precizează sursa citată.

Parchet: Există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români

În cazul de față nu au fost dispuse percheziții domiciliare. „Contrar celor vehiculate în mass-media, până în prezent în cauză nu a fost dispusă nicio percheziţie domiciliară şi nu au fost efectuate descinderi în vederea capturării autorilor. La acest moment există bănuiala că cei trei autori sunt cetăţeni români.

În ceea ce priveşte imaginile video care circulă în spaţiul public reprezentând trei persoane purtând cagule, putem confirma că aceste imagini se regăseau deja la dosarul cauzei fiind luate în considerare în investigaţie”, conform aceluiași comunicat transmis de la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bărbatul, lovit și legat de mâini şi de picioare/Din casă au fost furate mai multe ceasuri de valoare

Ancheta în acest caz complex a început încă de zilele trecute. Omul de afaceri în vârstă de 50 de ani a murit, după ce a fost atacat crunt în propria casă, săptămâna trecută. A fost dus la spital, în Sibiu, în stare gravă, dar nu a supraviețuit. „Din coroborarea mijloacelor de probă administrate până la acest moment procesual rezultă că la data de în data de 6.11.2023, în jurul orei 2,30, trei persoane de sex masculin purtând cagule au pătruns prin efracţie într-un imobil situat pe str. Moldoveanu din municipiul Sibiu în scopul de a sustrage bunuri. Proprietarul imobilului, un bărbat în vârstă de 50 ani, a fost agresat fizic de autori care i-au aplicat mai multe lovituri la nivelul capului, trunchiului şi membrelor şi l-au imobilizat legându-l de mâini şi de picioare. Din imobil au fost sustrase mai multe ceasuri de valoare.

La momentul comiterii faptelor in locuinţă se mai aflau partenera de viaţa a proprietarului care dormea şi fiica acestuia în vârstă de 23 de ani. Aceasta din urmă a fost bruscată de atacatori şi ameninţată cu pistolul, cerându-i-se să indice locul unde se află banii” – se precizat, în 6 noiembrie, într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

author avatar
Andrei Coman