Cauta

Cazul Mihail Boldea: Instanta suprema a confirmat mandatul de arestare preventiva a deputatului

Instanta suprema a confirmat, marti, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta urmand sa fie dus in arestul IPJ Galati.

Avocatul lui Boldea, George Moloman, a declarat la iesirea din sala de judecata, ca deputatul nu mai are incredere in structura DIICOT – Galati, motiv pentru care a cerut la Parchetul instantei supreme aducerea dosarului la Structura Centrala. Moloman a aratat ca face acest demers din cauza ca procurorul de caz ar fi dat ordonanta de interceptare a telefoanelor deputatului cu 48 de ore inainte ca acesta sa plece din tara.

Potrivit unor surse judiciare, decizia instantei ar putea fi nepublica, intrucat Boldea a cerut sa nu fie fotografiat sau filmat. Magistratii instantei supreme nu l-au audiat pe Mihail Boldea, deputatul refuzand sa faca o declaratie in acest moment. Instanta urmeaza sa confirme mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile emis pe numele lui Boldea in 22 martie. Acesta se va aplica de la data confirmarii de catre instanta.

Duminica, Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul Romaniei din Kenya, unde a solicitat asistenta, avand in vedere ca stia faptul ca fusese emis un mandat international de arestare pe numele sau. Astfel, Boldea a plecat din Nairobi luni, la ora 22.30, aterizand la Amsterdam marti, la ora 5.40. Dupa o escala de trei ore si jumatate, el s-a imbarcat la ora 9.15, la bordul unei aeronave KLM Royal Dutch.

„Urmare a demersurilor autoritatilor judiciare nationale, precum si a altor institutii cu responsabilitati si cu sprijinul autoritatilor din mai multe state, s-a procedat la punerea in executare a mandatului de arestare preventiva, emis la data de 22 martie 2012, de catre inalta Curte de Casatie si Justitie, pe numele inculpatului Boldea Mihail”, precizeaza DIICOT.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, recursul celor sase arestati in cazul deputatului galatean Mihail Boldea referitor la o frauda de peste un milion de euro, dar si al procurorilor DIICOT privind lasarea in libertate a altor doua persoane cercetate in acest dosar.

In 16 martie, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si stefan Lazar. De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea.

Decizia a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se va pronunta marti. Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Ultimele stiri

  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Exit mobile version