AcasăNewsCazul judecătorului Tudoran, dovada corupției în justiția din România

Cazul judecătorului Tudoran, dovada corupției în justiția din România

Caracatița intereselor mafiote din justiția mioritică împiedică judecarea personajelor protejate de sistem. Vorbim de un sistem corupt, părtinitor, complice și în care sunt trași la răspundere doar peștii mici și cei indezirabili. Cazul judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, despre care a relatat aproape toată presa din România, este cel mai bun exemplu.

De un an de zile dosarele de corupție ale acestuia zac la Secția Specială, iar până acum fostul magistrat nu a fost nici măcar audiat. Polițiștii par depășiți de situație, procurorii sunt legați de mâini, iar ministrul Justiției probabil face încă ancheta acestui caz blocat cu premeditare. Vă reamintesc faptul că până și președintele României cunoaște cazul, o întrebare pe această temă fiindu-i adresată în celebra dezbatere din campania electorală, concluzionează Dan Bucura într-un material de presă. Rezultatul: OMERTA totală!

Jurnalist.ro vă prezintă punctual toate capetele de acuzare descoperite în cazul Ion Tudoran și cheia acestei complicități generalizate. Veți înțelege în câteva idei de ce un înalt magistrat din statul român nu poate fi tras la răspundere pentru infracțiunile sale. Este dovada incontestabilă a faptului că justiția nu funcționează.

1 – Bogdan Ioan Tudoran a fost implicat acum 20 de ani în tranzacțiile dubioase cu terenuri ale Armatei. La începutul lui 2000, Tudoran era secretar de stat la Ministerul Apărării, în mandatul celebrului ministru Babiuc. În ianuarie 2000, Tudoran a fost cel care a semnat hotărârea de cesionare a 4 hectare de teren al Armatei. La sfârșitul aceluiași an, din aceeași postură de secretar de stat, acesta a propus vânzarea terenului MApN. Ceea ce a urmat o știu aproape toți românii: faimoasa tranzacție cu terenuri denumită Afacerea Becali-Babiuc-MApN.

Ceea ce nu știu însă românii este faptul că Tudoran se cunoștea de multă vreme cu Gigi Becali, relația lor fiind intermediată de infractorul Florin Pârvu, zis “Chinezu’ ”. Acesta din urmă avea să devină proprietarul celebrului Târg Auto Vitan, afacere în care l-a cooptat atât pe judecătorul Tudoran, cât și pe fiul acestuia. Într-un final, Chinezu’ a fost condamnat pentru spălare de bani în acea poveste. Ce este însă de reținut aici este prietenia Gigi Becali-Ion Tudoran!

2 – Dosarele familiei Tudoran zac și la Agenția Națională de Integritate. De câțiva ani se “lucrează” și acolo fără spor. Câteva exemple: pe 18 martie 2000, Tudoran a devenit avocat, deși era judecător la Curtea de Apel București. Deși legea o cerea, acesta nu a fost trebut niciodată ca avocat suspendat.

Din dosarele sale s-a disjuns la ANI și o cauză pe numele soției sale, director la Consiliul Concurenței. Înșiruirea averii celor doi soți este extrem de dubioasă. Vorbim de nenumărate case, terenuri și bunuri pe care le este imposibil acestora să le justifice din veniturile lor legale. În intervalul 2009-2014, din declarațiile celor doi soți dispar 2 terenuri și o casă. În plus, pe numele fiului aterizează o proprietate de la munte, cu o valoare de peste 100.000 de euro. Povestea se lasă inclusiv cu un dosar penal nefinalizat.
3 – Același fiu al judecătorului Ion Tudoran a pledat la bară, în instanță, fără să aibă acest drept. Falsul avocat Tudoran jr a făcut și el obiectul unei cauze penale. Culmea complicității, într-un dosar de la Tribunalul Dâmbovița avocatul fără drept a fost desemnat chiar de către tatăl său, magistratul de la Curtea de Apel.

4 – După mai multe denunțuri și plângeri penale, pe numele lui Tudoran s-a deschis un dosar la Secția Specială. Vorbim de fals în declarațiile de avere și trafic de influență. A fost momentul în care magistratul a decis să se pensioneze și să fugă de răspundere. Epopeea sa prin spitalele de psihiatrie din București și din țară a făcut deliciul presei. Cheia acestei povești s-a petrecut la finalul anului trecut, când Tudoran a trimis, complet ilegal, o motivare într-un dosar judecat de el prin intermediul fiului său, pe un stick de memorie. Internat la spitalul de psihiatrie din Predeal, fostul magistrat a ținut morțiș să ducă la capăt acest demers. Acesta este cheia imunității sale judiciare!

Pe ce se bazează imunitatea urmăritului penal Tudoran

Dosarul pe care Ion Tudoran l-a motivat din ospiciul de boli psihice Predeal este unul care a făcut multă vâlvă. Procurorul de caz care și-a luat laurii în acel caz se numește Nicolae Marin și era unul din greii DNA-ului acelor vremuri. Dosarul a ieșit bine în primă fază, dar apoi s-a lăsat cu scandal. Procurorul de caz s-a trezit cu plângeri și a apărut suspiciunea de abuz. Destinul procurorului s-a schimbat radical. Abia aici vine bomba!

Dosarele instrumentate pe numele fostului judecător Ion Tudoran de la Secția Specială au fost inițiate de Mihaela Iorga Morar. Aceasta a fost și ea mare șefă la DNA în aceeași perioadă cu Marin, iar apoi a iscat celebrul scandal cu Laura Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA a dat-o afară cu scandal pe Iorga Morar și i-a făcut și dosar penal. Mihaela Iorga Morar a ajuns la Secția Specială, îl anchetează pe Tudoran, iar șeful său direct este nimeni altul decât procurorul Nicolae Marin! Adică omul care supervizează dosarele lui Tudoran.

Și pentru ca această colivă judiciară să aibă și bomboană pe ea, vă spun și cine fost denunțătorul dosarului instrumentat de Nicolae Marin și motivat din ospiciu de Tudoran: prietenul magistratului, Gigi Becali!

Investigațiile asupra lui Tudoran trenează de un an de zile. În tot acest timp, procuroarea Iorga Morar “nu a reușit” să îl aducă la audieri pe Tudoran și să îi aducă la cunoștință începerea urmăririi penale. Vorbim de aceeași procuroare ce, în vremurile de glorie ale DNA-ului aducea suspecții pachet la 6 dimineața de acasă, de pe scara avionului sau din vacanțele din lumea largă. Același magistrat care speriase tagma corupților este acum blocată în proceduri ridicole. Acesta este un argument în plus pentru care celebra Secție Specială gândită de Dragnea și acoliții lui ar fi trebuit desființată și reorganizată. Controlul magistraților este bun, atâta vreme cât este făcut de personaje bine intenționate.

Citiți și: Curtea de Apel București, eroare judiciară halucinantă. Judecătorii au inventat donații de terenuri

author avatar
Andrei Coman
825 afisari

1 COMENTARIU

  1. andrei coman-sectia speciala gîndită de Dragnia trebuie desființată! Apoi regîndită și reînființată? S-o desființăm noi apoi mai vedem! Cum am desființat Industria,fabricile, și armata României!Le-am mai reînființat vreodata? Raspunsul îl știm!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger