AcasăNewsCazul IREAL al unui șef de Poliție Locală. Totul a pornit de...

Cazul IREAL al unui șef de Poliție Locală. Totul a pornit de la un accident cu o alcoolemie uriașă. Șeful Primăriei, nevoit să intervină

Cazul IREAL al unui șef de Poliție Locală. Totul a plecat de la un accident cu o alcoolemie uriașă (sursa foto: Facebook)

Cazul șefului Poliției Locale Alba Iulia este cel puțin ieșit din tipare, dacă este să ne luăm după firul epic al unei situații greu de imaginat, al cărei protagonist a fost, încă de la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Pe 17 decembrie, Daniel Ilcu a fost implicat într-un accident rutier. Care ar fi fost provocat chiar de el, după ce ar fi avut o alcoolemie ireal de mare, de peste 5 la mie, ajungând chiar în comă alcoolică, timp de o noapte, la Serviciul de Urgență al spitalului din Alba Iulia, conform ziare.com.

Lesne de înțeles că, după ce a ajuns la spital, unde a rămas internat, nu s-a mai prezentat la muncă. S-a întâmplat începând cu data de 18 decembrie 2020. Situație în care edilul din Alba Iulia a ajuns în situația de a-l da, în primă fază, dispărut. ”Nu a transmis nimic, nu a adus nici un document din care să reiasă că ar fi în concediu medical, din punct de vedere profesional pot doar să confirm că nu a mai venit de atunci la serviciu. Am cerut încă de atunci, în scris, la IPJ Alba să ne transmită care a fost rezultatul constatărilor din ziua accidentului, dacă a avut alcoolemie și dacă a avut, care a fost valoarea acesteia pentru că eu nu pot să dispun măsuri disciplinare pe povești”, a explicat primarul Gabriel Pleșa pentru publicația locală ”Unirea”.

Ce a urmat

Într-un final, se pare că șeful Poliției Locale a remis primăriei din Alba Iulia documentația care să ateste că este în concediu medical.

În tot acest timp, ca urmare a accidentului, Parchetul a deschis un dosar ”in rem”, pentru vătămare corporală din culpă, Ilcu nefiind încă audiat. De asemenea, s-a aflat că reprezentanții Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia ai cerut IPJ Alba documente în vederea efectuării cercetărilor.

Despre Daniel Ilcu se știe că a ajuns în fruntea Poliției Locale Alba Iulia în vara anului 2018, fiind pensionat din Poliție.

author avatar
Andrei Coman