AcasăNewsCazul impresionant al tanarului FARA MEMORIE! Boala care-l lasa sa traiasca doar...

Cazul impresionant al tanarului FARA MEMORIE! Boala care-l lasa sa traiasca doar in prezent!

Are 19 ani si viata toata inainte, insa nu se poate bucura de nimic din ceea ce fac alti tineri de varsta lui. Ricky Dean sufera de o boala rara din cauza careia nu-si poate aminti nimic din ceea ce s-a intamplat sau isi propune sa faca.

Pentru a nu uita sa manance, sa se spele sau sa se barbiereasca, baiatul umbla tot timpul cu un iPhone dupa el, unde are notate listele cu activitati. Asta este practic “bucata” lui de memorie, informeaza Daily Mail. Ricky tine aceste notite si alarme pe telefonul mobil, ca sa stie ce are de facut in fiecare zi, dar si ce a facut in ziua precedenta.

Boala l-a afectat inca de la nastere, cand creierul lui a fost lipsit de oxigen, iar de atunci tanarul sufera de pierderea memoriei pe termen scurt. Astfel, toata viata lui s-a ghidat dupa listele de activitati. Cat timp urmareste aceste alerte, lucrurile decurg conform planului, cand, insa, uita si sa-si verifice telefonul deja situatia scapa putin de sub control.

“Viata mea e ca si un hol intunescos prin care treci tinand in mana o lumanare. Vad lumina langa mine, dar nu stiu nimic din ce este in fata mea sau in spatele meu. Eu traiesc doar in prezent”, a povestit Ricky.

Memoria pe termen lung functioneaza, asa ca baiatul isi recunoaste parintii si prietenii apropiati, dar nu poate retine sub nicio forma figurile oamenilor intalniti pentru prima data.

Tanarul este insa optimist si nu isi plange de mila, fiind mereu vesel si incercand sa se bucure de viata asa cum e, cu toate astea, nu se poate descurca fara ajutor. Parintii lui trebuie sa aiba constant grija de el, chiar si in efectuarea celor mai simple lucruri, dar mai ales, trebuie sa-l insoteasca de fiecare data cand iese din casa, pentru ca altfel se rataceste.

Foto: dailymail.co.uk

author avatar
Alina Costache
448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger