AcasăNewsCazul gravidei care a nascut in taxi: MS sesizeaza Parchetul si propune...

Cazul gravidei care a nascut in taxi: MS sesizeaza Parchetul si propune demiterea managerului maternitatii din Ploiesti

In urma anchetei demarate la Maternitatea din Ploiesti, dupa ce o femeie insarcinata, care fusese consultata la aceasta unitate medicala, a ajuns sa nasca intr-un taxi, in drum spre un spital din Capitala, Comisia de Control din cadrul Ministerului Sanatatii (MS) propune demiterea managarului Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din acest oras. Totodata. s-a decis sesizarea Parchetului.

In acest caz, Ministerul Sanatarii vor sesiza oamenii legii, urmand ca raportul de control sa fie trimis Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova. Totul dupa ce in urma anchetei s-a stabilit ca nou-nascutul ar fi putut sa supravietuiasca, daca mama lui ramanea internata la Ploiesti si nu ar fi fost sfatuita sa mearga la Bucuresti, la spital. „Conform procedurilor, indiferent de optiunea pacientei, avand in vedere urgenta cazului, obligatia primordiala a medicului era aceea de a realiza manevrele terapeutice de urgenta necesare pentru stabilizarea pacientei si pentru asigurarea conditiilor medicale minime pentru transport. Consideram ca, in baza documentelor prezentate si a declaratiilor anexate la prezentul raport, daca s-ar fi incercat rezolvarea cazului in cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Ploiesti, exista posibilitatea supravietuirii nou-nascutului.

Mai mult, ca urmare a neregulilor constatate in acest caz, reprezentantii Ministerului cer sesizarea Comisiei de Disciplina si a Consiliului Etic al Maternitatii Ploiesti pentru sanctionarea medicului care a consultat-o pe femeia care a nascut intr-un taxi, cat si a unei asistente din cadrul maternitatii respective. Este vorba despre medicul specialist in obstetrica si ginecologie Raluca Vasiloiu, cat si despre Lucia Ramona Radu, asistent medical la Camera de Garda a maternitatii, ambele fiind vizate de „nerespectarea OMSP nr. 1091/2006 privind aprobarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului critic”.

Gravida a nascut, la mijlocul lunii trecute, intr-o masina tip taxi, in care se urcase alaturi de rude, pentru a ajunge la spital, in Capitala. Femeia a adus pe lume copilul in localitatea Ciolpani. Pruncul, insa, nu a supravietuit.

Sursa foto: observatorulph.ro

158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger