AcasăNewsCazul Gigina. Oprea se disculpa: Masina avea viteza legala. Din pacate, motociclistul...

Cazul Gigina. Oprea se disculpa: Masina avea viteza legala. Din pacate, motociclistul a cazut

Printre alte aspecte ce tin de dosarul care l-a adus, practic, marti in fata instantei, Gabriel Oprea a vorbit si despre cea mai recenta solicitare din directia DNA-ului care il vizeaza, respectiv cea in privinta anchetei privind decesul tanarului politist Bogdan Gigina.

Desi avusese si zilele trecute, pe Facebook, o pledoarie prin care a demontat, pe puncte, argumente ale procurorilor, sustinandu-si, in mod firesc, cauza, de aceasta data Oprea a subliniat unele aspecte privitoare la acest subiect la plecarea de la Curtea Suprema, unde a fost termen in dosarul „limuzinei de lux”, cum e cunoscut opiniei publice dosarul DIPI. „Mi se pare ceva de domeniul fantasticului, eram in timpul serviciului, eram in interes de serviciu, veneam de la o institutie pe linia de securitate a statului roman. (…) Masina in care ma aflam cu aghiotantul si soferul (…) avea viteza legala, masina din fata – antemergatorul- avea viteza legala. Din pacate, motociclistul (…) s-a lovit si a cazut in acea groapa”, a comentat Oprea suspiciunea de ucidere din culpa.

„Este problema Politiei Rutiere”

Cat priveste sistemul de reguli, mai clar fie spus cine anume stabileste aspectele ce tin de dispozitivele de insotire a unui sef din MAI, Oprea a insistat ca nu ministrul face asta, ci facotrii decidenti din cadrul Politiei Rutiere. „Dispozitivul de protectie care exista inca din anii 2000 si de care au beneficiat toti ministrii de Interne (…) e stabilit de Politia Rutiera (…). Nu un ministru sau un viceprim-ministru se ocupa de aceste dispozitive. Sunt reglementari (…) Este problema Politiei Rutiere, sefului de dispozitiv si bazei legale. Atat”, s-a disculpat fostul vicepremier pe probleme de securitate nationala din Guvernul Ponta.

Aceasta precizare vine in replica la constatarile anchetatorilor, care anuntau, zilele trecute, urmatoarele: „in ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constând in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care aceasta trebuia sa ajunga la destinatie. (…) In raport cu ansamblul probelor administrate pâna in prezent (intre care doua expertize criminalistice si o expertiza tehnica ) se retine ca exista indicii rezonabile in sensul ca ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea detinuta i-l conferea si cu incalcarea dispozitiilor legale care reglementeaza deplasarea coloanei oficiale care il insotea, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, cauza care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigina Bogdan-Cosmin”.

156 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger