AcasăNewsCazul Ekeng. Medicul de la ambulanta privata, sub control judiciar

Cazul Ekeng. Medicul de la ambulanta privata, sub control judiciar

In continuarea cercetarilor menite sa scoata la lumina toate circumstantele care au condus catre decesul prematur al camerunezului Ekeng, procurorii au luat masura cercetarii sub control judiciar a medicului Duta.

Astfel, la aproape o saptamana de cand din directia Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti se anunta faptul ca doctorul de pe ambulanta privata care a intervenit in cazul fostalistului camerunez, dupa ce acestuia i s-a facut rau pe terenul din Stefan cel Mare, este suspectat de ucidere din culpa, procurorii au dispus plasarea medicului sub control judiciar pentur o luna de zile, din cate anunta TVR.

Pe langa alte obligatii pe care le are de respectat in tot acest timp, Mihaela Duta nu are voie sa-si practice meseria. La momentul in care s-a anuntat ca Duta e suspectata de ucidere din culpa, procurorii faceau public faptul ca, „fara a evalua complet starea pacientului, medicul de urgenta nu a initiat si nu a dispus initierea niciunei manevre de resuscitare, acesta fiind urcat in ambulanta in vederea transportarii la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, aflat in imediata vecinatate a stadionului”, dar si ca „desi in mod evident, dintre cauzele care au determinat decesul lui PATRICK EKENG fac parte si afectiunile cardiace de care acesta suferea, fapta medicului DUTA ELENA-MIHAIELA de a nu efectua protocolul de resuscitare prespitaliceasca, in conditiile in care a constatat sau trebuia sa constate ca PATRICK EKENG se afla in fibrilatie ventriculara, anuland astfel, prin inactiunea sa nejustificata, orice sanse de supravietuire a pacientului, se inscrie intre cauzele care au determinat decesul pacientului”.

Va reamintim ca Ekeng a murit pe 6 mai. Tanarul in varsta de 26 de ani s-a prabusit pe teren, in timpul meciului pe care echipa sa, Dinamo, il disputa contra Viitorului.

sursa foto: Facebook/FC Dinamo

49 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger