AcasăCazul care a cutremurat lumea! Cum poate fi readus la viata un...

Cazul care a cutremurat lumea! Cum poate fi readus la viata un om mort!

Un doctor din New York spune ca oamenii pot fi readusi la viata cateva ore mai tarziu dupa ce se presupune ca ar fi murit. Mai mult de atat, aceasta isi sustine teoria printr-un caz real.

Carol Brothers, o femeie de 63 de ani, spune ca nu isi aminteste exact momentul cand a murit. In schimb, sotul ei are amintiri mult mai clare despre acea zi. El spune ca a deschis usa casei si a gasit-o pe Carol intinsa pe podea, intr-o stare deplorabila, chinuindu-se din rasputeri sa respire. Femeia suferise un atac cardiac. Din fericire, un vecin a fost acolo si cunoscand tehnicile de resuscitare, a inceput sa ii apese pe piept. Dupa mai bine de 40 de minute, inima femeii a inceput din nou sa bata.

„45 de minute inseamna foarte mult. Alti doctori ar fi declarat-o moarta cu mult timp inainte. Am avut cazuri in care presupusii decedati au fost adusi la viata chiar si dupa cinci ore”, a spus medicul Sam Parnia din New York pentru BBC.

Expertii trag un semnal de alarma si spun ca oamenii nu ar trebui sa puna semnul egal intre stopul cardiac si moartea. O lunga perioada de vreme, doctorii au crezut ca daca trec mai mult de 20 de minunte fara ca inima sa pompeze sange, creierul este afectat pentru totdeauna. Moartea poate fi invinsa, daca pacientul beneficiaza de o resuscitare cardio-pulmonara profesionista. De asemenea, foarte importante sunt tehnicile de reanimare.

Medicul sustine ca pentru a putea aduce un om la viata, cel care acorda ajutor trebuie sa faca apasarile pe piept in anumite momente, iar forta respectiva trebuie sa aiba o anumite intensitate. Procedurile de resuscitare ar trebui sa fie prelungite pentru a-i putea salva viata pacientului.

La nivel mondial, mai multi experti cerceteaza cazuri similare pentru a putea face recomandari exacte cu privire la arta de a salva vieti.

Sursa foto: Ehow.com.

Te-ar putea interesa si:

Sexul cu amanta poate provoca moartea!

author avatar
Anca Murgoci