AcasăNewsCazul Caracal îngroapă DIICOT! Mușamalizare sau amatorism?

Cazul Caracal îngroapă DIICOT! Mușamalizare sau amatorism?

Cum DNA s-a compromis definitiv după ce protocoalele secrete au fost făcute publice, tot aceeași soartă va avea și DIICOT. Cazul „Caracal” atârnă ca o piatră de moară de gâtul acestui Parchet, care bâjbâie prin anchetă de ți se face milă. Au dispărut două fete, dar nu le-au dat în urmărire internațională, toată lumea spune că nu poți arde un cadavru într-un butoi, în „fundu’ curții”, doar procurorii cred contrariul. Pe zi ce trece și cu fiecare întrebare rămasă fără răspuns se mai bate un cui în coșciugul DIICOT. 

Anul 2019 e pe sfârșite, dar cazul fetelor dispărute de la Caracal se complică de la o oră la alta. Anchetatorii habar n-au ce s-a întâmplat cu Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, dar le declară moarte chiar și în lipsa cadavrelor. Se merge în instanță cu un dosar subțire ca linia orizontului și departe de a fi soluționat, ceea ce dovedește amatorismul sub care oamenii legii au instrumentat cazul. Dacă, însă, stăm să ne gândim mai bine, descoperim că la fel au procedat și procurorii DNA în mai toate dosarele „bombă” – au mers pe supoziții și prejudicii estimate, iar la ÎCCJ s-au ales cu bobârnace: judecătorii au dat de pământ cu cererile Direcției Naționale Anticorupție, achitând toți marii „corupți” inventați de haita Laurei Codruța Kovesi. La cum se prezintă lucrurile, la fel vor păți și procurorii DIICOT care instrumentează dosarul lui Gheorghe Dincă.

Omul FBI răstoarnă ancheta DIICOT

Pe de altă parte, există tot mai multe voci care demontează tot cazul, susținând teoria mușamalizării. Mihaela Brooks, unul dintre cei mai apreciați „criminal profiler” din America, colaboratoare a FBI, a vorbit despre modul în care decurge ancheta, sesizând o serie de gafe. Intenționate sau nu, nimeni nu poate spune, dar oricare ar fi răspunsul șochează lipsa de profesionalism care pare să guverneze activitatea DIICOT. „Nu cred că DIICOT va da rezultatul oficial de la laboratorul FBI. FBI pune o condiție când primește o astfel de cerere – să nu fi existat teste ADN înainte! Și au foarte mare dreptate. În momentul în care tu ai distrus niște oase – iar avocatul Tonel Pop a spus că anchetatorii le-au luat, le-au măcinat, le-au făcut în toate felurile -, nu cred că cei de la Laboratorul de criminalistică al FBI vor accepta să facă așa ceva. Mi se pare dubios amatorismul ăsta. La fel, mi se pare dubios că începe procesul fără să aibă un rezultat al testelor”.

Pe de altă parte, DIICOT ezită să lămurească un aspect extrem de important: arderea unui cadavru are loc la o temperatură ridicată, care trebuie să fie constantă pentru un anumit interval de timp. Iată ce susține Mihaela Brooks: „Au spus că ADN-ul e 99,93% al Alexandrei Măceșanu. Cercetările arată că la fiecare sută de grade de ardere, ADN-ul se diminuează. De exemplu, la o temperatură de peste 700 de grade, mai ai doar 50% ADN. Și tu vii cu un asemenea procentaj, de 99,93%?! Mi s-a părut dubios! (…) Eu, ca să ard un cadavru, să-l fac cenușă, nu numai că trebuia să am o anumită temperatură, dar trebuia să o am și pentru un anumit timp. Întrebarea e «Ce cantitatea de lemne ai avut ca să arzi un astfel de corp încât să ajungă cenușă?». Am înțeles că au găsit în butoi și resturi de câine, au găsit patru fire de păr de câine. Adică, acelea nu au ars? Tu arzi un cadavru de îl faci cenușă, dar patru fire de păr de câine nu ard? Apoi, pata aceea albă de pe butoi, din exterior. Arzi la 1000 de grade pe cineva, dar pata aceea de vopsea nu pățește nimic?! Și rugina rămâne pe butoi, nici urmă de ardere? Cum e posibil așa ceva?!”.

Cu fiecare întrebare ridicată, în jurul DIICOT se conturează un tablou cu mult tuș negru. Iar tăcerea din jurul acestei instituții nu face decât să-i grăbească sfârșitul. Deocamdată, și-a pierdut doar prestigiul.

author avatar
Nicholas Cezar
620 afisari

2 COMENTARII

  1. In ipoteza in care dinca e veriga intr un lant nafiot international, si daca i s a transmis ca il vor salva, Daca tot vorbim de scenariu, el e perfect: daca si partile vatamate( manipulate sau nu) sustin ca fetele sunt in viata,inseamna ca scapa ieftin.Cu acuzatia de trafic de persoane.La prima fapta ia max.5 ani.Inloc aa fie acuzat de omor, va fi acuzat de profanare de morminte, un viol? Un an, doi cu suspendare.Scapa dinca usor?Scapa.Unde s a mai vazut ca partile vatamate sa ii ia apararea inculpatului…”dinca nu le a omorat”…” nici nu a intrat fata mea in casa aia”

  2. Vedeți că e nevoie de polițiști! Lipsă mare! Atâția deștepți care dau ca probă „a zis Tonel”, toți știu exact cum stă treaba și nu va duceți să vă angajați în poliție! Haideți, că luați și pensie nesimțită! Hai, că sunteți tot ăia care stăteau cu ochii pe Diaconescu când o cauta pe Elodia. Apropo, tot o condamnare fără cadavru!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger