AcasăDezvaluiriCazul Caracal: „DIICOT și SRI au abandonat CLANURILE” locale dintre obiective

Cazul Caracal: „DIICOT și SRI au abandonat CLANURILE” locale dintre obiective

Traian Băsescu a declarat duminică despre cazul Caracal că problema este că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) și Sericiul Român de Informații (SRI) nu se mai preocupă de clanurile locale.

„Ceva este în neregulă. Acel ceva este că, în ultima perioadă eu cu toată grija încerc să explic o depreciere a autorității statului. Vă dau un exemplu cu DIICOT. Până în 2014 nu era săptămâna să nu îi vezi călăre pe grupările de tip mafiot din județe, că era clanul Sportivilor, că era… existența clanurilor a fost ținută la un nivel foarte jos și știu și de ce, a existat o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care am dat sarcină structurilor de informații să țină sub control activitatea clanurilor mafiote. Acest lucru a făcut că DIICOT să aibă mereu informații și a permis acțiuni repetate care a ținut sub control activitatea clanurilor. După ce a fost desființată DGPI de la ministerul de Interne, de guvernul Cioloș, SRI prin decizii ale Curții Constituționale a României (CCR) nu mai poate, cred că și exagerează că nu le-a interzis CCR să culeagă informații, dar am impresia că s-au retras din culegerea de informații legate de clanurile din teritoriu. Lipsă acestor instituții a făcut să reinfloreasca clanurile”, a spus Băsescu pentru televiziuni.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
2.223 afisari

4 COMENTARII

  1. Vorba lui Lazarus. Vorbeste fratele lui Mircia Basecu nasul interlopului Bercea… La care chioru atat s-a consumat ca a plecat din emisie. Consum placut!

  2. Clanuri mafiote la 8 km de Deveselu? Cum se poate asa ceva? Acolo nu ar trebui sa misune agentii, incat sa stie si daca o piatra a fost dislocata din caldaram?

  3. In timpul regimului Basescu deoarece politistii au iesit in strada si l-au facut ,,Javra ordinara,, inteleptul de acum Domn ex presedinte Basescu le-a redus efectivele cu 25%.
    Un lucru uita Dl Basescu sa faca,atunci cand, in tot mai desele dansului interventii telefonice sau vizite pe platourile unor TVuri, acuza actualele structuri ale statului, sa spuna ce s-a facut pe vremea cand era dansul presedinte. Cine a creat statul paralel de azi si cand era gata gata sa nu-l mai poata stapani la final de mandat tot un sfat a dat si Dlui Iohannis , sa aiba grija cu el, sa-l stapaneasca. La investirea Dlui Johannis, Base a gresit pozitia dreapta-stanga ptr predarea mandatului Dlui Johannis. Duminica iar a plans, ,,Draga Stolo,, a devenit acum compasiune ptr parintii celor doua fete. Eu cred ca din cauza aerului conditionat din platoul Romania TV. In plus mi-a parut usor neinformat atunci cand a incercat sa convinga familia Alexandrei sa nu ceara o contraexpertiza si sa o accepte pe aceea a IML ptr ca la fel va iesi si a doua. Dle Basescu oamenii nu fac contraexpertiza ptr ce ati zis Dvs, au spus deja ca o fac ptr a stii pe cine ingroapa si pe cine vor plange o viata. Dvs insa sigur nu ati auzit aceasta.Dvs cum ati actionat pentru destructurarea acestor clanuri?
    V-au votat si ei ca doar au prieteni printre manelistii care va creeau pe atunci ode. Cu baronii locali cum ati procedat?
    Imi pare un fel de campanie electorala pe bani publici- platim cablul TV-.La fel ca si in cazul Dlui Catarama care de aceasta data a venit cu sotia, Dna esteticiana Albert. RoTV a omis sa spuna aceasta si i-a tratat separat.Dl Catarama a tinut sa precizeze ca dansul candideaza la prezidentiale. Suficient ptr mine,venea la rand sigur Dl.Petre Roman asha ca am schimbat canalul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger