AcasăNewsCazul Caracal. Alexandru Cumpănaşu, faţă în faţă cu criminalul nepoatei sale, pentru...

Cazul Caracal. Alexandru Cumpănaşu, faţă în faţă cu criminalul nepoatei sale, pentru prima oară. Ce a spus despre Gheorghe Dincă

Alexandru CumpanasuCazul Caracal. Alexandru Cumpănaşu, faţă în faţă cu criminalul nepoatei sale, pentru prima oară. Ce a spus despre Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a ieșit miercuri, 3 martie, din închisoare și dus la Tribunalul Olt într-un nou termen al dosarului în care este acuzat că a răpit, sechestrat și ucis două adolescente în 2019.

El a dat nas în nas cu rudele victimelor sale, printre care și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceşanu. El a fost citat ca martor, transmite Adevarul. A fost pentru prima dată când Alexandru Cumpănașu s-a aflat faţă în faţă cu Gheorghe Dincă. Acesta l-a descris cu totul altfel decât au făcut-o până acum, public, anchetatorii sau părţile implicate.

„Mi s-a părut altfel decât a fost descris de către toată lumea de până acum. Un bărbat deloc impunător, un bărbat de statură mijlocie, nu imens, un golan şmecher, aşa, la o vârstă mai înaintată, ca să mă exprim elegant. Dar are faţă de golan. Însă, ca să fiu sincer, am rezistat cu greu să-l văd, cu atât mai mult cu cât a distrus destinele nu doar a două fete, ci şi destinele mai multor familii. Mi s-a părut, repet, un personaj neutru faţă de modul în care a fost el descris în referatele procurorilor, în declaraţiile de martori…“, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Cumpănașu: „Pare destul de inteligent şi mai ales foarte şmecher”

Acesta l-a descris în continuare pe criminalul nepoatei sale ca fiind stăpân pe el, calculat.

„E degajat, aşa, este foarte sigur pe el şi ştie ce face. Or se joacă cu noi, or… Voi vedea când voi depune mărturia. Dar l-am analizat, am văzut că m-a analizat şi el pe mine destul de atent, dar nu mi-a făcut impresia genului de criminal care are un singur neuron. Pare destul de inteligent şi mai ales foarte şmecher, dacă vreţi un termen mai neacademic.

Cred că în acest moment se joacă cu toată lumea, pentru a-şi micşora pedeapsa, pentru a face şi pe plac unora, dar, vă repet, este un personaj pe care l-am văzut cu alţi ochi acum, un om mărunt, deloc masiv, un om care, ca să fiu sincer, după toată această perioadă de arest preventiv şi de puşcăîrie, mie mi se pare că arată mult prea bine, ca să fiu sincer. Or era obişnuit cu asta, dar nu mi s-a părut nici psihic nici fizic că ar fi avut sau că are o problemă. (…) Are inteligenţa aia nativă care nu este a brutei care s-a trezit să ia de pe stradă pe cineva. Cu siguranţă a fost o chestiune premeditată, nu pare genul ăla. Pare fix genul care le calculează.“, a mai spus Alexandru Cumpănaşu.

Prezenţa lui Cumpănaşu la proces a iscat, însă, o reacţie de revoltă din partea bunicului Luizei Melencu, prima victimă a lui Dincă. La intrarea în clădirea Tribunalului Olt, Alexandru Cumpănaşu a fost agresat verbal de Stelian Iordache, care l-a acuzat pe Cumpănaşu că n-a urmărit decât un câştig de imagine în tot acest timp şi că nu poate contribui la aflarea adevărului în cazul Caracal.

author avatar
Andreea Vlad