AcasăNewsCazul Bogdan Diaconu, varful de atac al PSD in problema extremismului maghiar

Cazul Bogdan Diaconu, varful de atac al PSD in problema extremismului maghiar

Bogdan Diaconu

Pesedistul Bogdan Diaconu s-a remarcat in ultimii doi ani prin pozitii acide la adresa extremismului maghiar, inca din perioada in care PDL si UDMR tronau peste tara, iar sarbatorile maghiare si indemnurile la autonomie erau politica de stat. Pe atunci, nimeni nu ridica vocea impotriva maghiarilor, pentru ca voturile lor din Parlament pareau esentiale pentru oricine voia sa pastreze sau sa cucereasca majoritatea.

Bogdan Diaconu

Acum, dupa ce premierul Victor Ponta a reusit sa construiasca o majoritate parlamentara fara UDMR, s-au ridicat multi politicieni, care au descoperit brusc ca s-au facut prea multe concesii si ca drepturile romanilor au fost incalcate. Cei mai hilari sunt reprezentantii UNPR, care, dupa ce au participat la impartirea Romaniei cu UDMR, acum s-au trezit ca sunt un partid national atent la derapajele extremiste.

Bogdan Diaconu a fost singurul politician roman constant in ultimii doi ani, care nu a ratat nicio aberatie autonomista sau enclavizanta, taxandu-i, rand pe rand, pe Laszlo Tokes, Marko Bela, Kelemend Hunor, Antal Arpad, Csibi Barna si toti emisarii infeirbantarii nationale. La politicienii maghiari din tara s-au adaugat si cei de la Budapesta, vicepremieri, ministri pe diferite pozitii, precum si presedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, pentru care Bogdan Diaconu a avut cuvinte grele. Astfel, ultima declaratie publica a pesedistului se refera la problema de fond a comportamentului lui Kover, cea prin care se distrug bazele Uniunii Europene. Potrivit lui Bogdan Diaconu, comportamentul si declaratiile presedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, reprezinta o incalcare a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana pentru ca, atunci cand si-a asumat statutul de membru UE, Ungaria a renuntat la pretentii teritoriale fata de vecini si la revizionism. „Ceea ce propaga acum presedintele Parlamentului ungar, dispretul fata de Romania si institutiile statului roman, instigarea la conflicte etnice, glorificarea fascismului si revizuirea Trianonului, reprezinta un caz unic de incalcare a politicilor europene in materie de buna vecinatate. Cazul lui Kover Laszlo este o confirmare periculoasa a directiei naziste a politicii de la Budapesta, lucru semnalat deja de presa europeana”, este de parere politicianul PSD. Pentru Diaconu, „mesajul politic al presedintelui Parlamentului ungar pentru Europa si pentru Romania este clar: incalc orice norma si orice regula pentru a-i asmuti pe etnicii maghiari impotriva celorlalte etnii si pentru a contesta granitele stabilite prin Trianon”.

Este, de fapt, o constanta a lui Bogdan Diaconu sa compare oplitica actuala a Budapestei cu cea din perioada horthysta: „Horthy are mai nou prea multi emuli la Budapesta, iar Kover Laszlo e unul dintre ei. Romania nu este obligata sa suporte aberatiile unui asemenea politician al carui crez este dezbinarea, anti-romanismul si incendierea principiilor europene!”, spune Diaconu, care a facut mereu paralele intre comportamentul actualilor lideri ungari cu cei de trista amintire din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Si, surpriza, desi Diaconu a fost acuzat el insusi de presa maghiara de extremism din cauza acestor comparatii, presa europeana a inceput sa spuna acelasi lucru: ca politica lui Viktor Orban duce Ungaria spre un reviriment al trecutului nazist!

author avatar
eNational
1.269 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un roman adevarat, Diaconu, l-am tot vazut luptandu-se cu nebunii de unguri. Acum se dau toti eroi, dar nu comentau in fata UDMR si a maghiarilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger