AcasăNewsCazul Bamboo. Specialist: Ancheta s-ar putea intinde pe mai multe luni

Cazul Bamboo. Specialist: Ancheta s-ar putea intinde pe mai multe luni

In ciuda faptului ca – in mod sigur – proprietarii, dar si angajatii si cei care obisnuiau sa mearga in localul de lux aflat in zona Lacului Tei din Capitala sperau sa aiba cat mai curand primele concluzii in in privinta conditiilor in care a pornit valvataia in Bamboo, asteptarea lor s-ar putea prelungi. O spune un specialist care a ajuns, joi, la fata locului.

Verificarea propriu-zisa, la fata locului, nu a inceput deocamdata. Chiar si asa, s-au facut primele evaluari. Pe langa politisti si procurori, la localul distrus de incendiul puternic de saptamana trecuta s-au prezentat si expertii de la INSEMEX, in frunte cu directorul Institutului. „Am inconjurat perimetrul. Urmeaza ca, in momentul in care va fi permis accesul, sa fim invitati sa facem parte din echipa de cercetare la fata locului”, explicat seful INSEMEX.

Fara sa poata oferi, cum era firesc, o data la care se vor putea afla concluziile investigatiei, specialistul aflat in fruntea Institutului de la Patrosani, George Gaman a precizat doar ca va ancheta va fi de lunga durata: „sa vorbim in luni, nu zile, ca intindere in timp va fi destul de mare”.

Expertiza specialistilor din cadrul acestui for, unicul in tara care se ocupa de Cercetare si Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva, a fost folosita si in cazul incendiului de la Colectiv.

author avatar
Cristina Stefan
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger