AcasăNewsCaz zguduitor! Ce acuzații înfiorătoare i se aduc unui bărbat de 48...

Caz zguduitor! Ce acuzații înfiorătoare i se aduc unui bărbat de 48 de ani, tată și pretins pastor/A fost arestat

(sursa foto: glasul-hd.ro)

Un caz cu acuzații cutremurătoare, ajuns în primă fază în atenția oamenilor legii, a devenit public.

Sunt acuzații greu de imaginat ce planează la adresa unui bărbat de 48 de ani, tatăl a trei fete. Și, după cum scrie presa din Arad, și pretins pastor al unei comunități locale.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, Lăcătuș Nonu Iosif, a fost reținut vineri de polițiști și a primit mandat de arestare de la Judecătoria Ineu, potrivit criticarad.ro.

Conform sursei citate, în perioada 2018-2023, acesta și-ar fi abuzat cele trei fiice, două dintre acestea fiind minore. Fetele au acum, respectiv la momentul arestării bărbatului, 15, 17 și 26 de ani.

Cum ar fi ieșit totul la iveală

Situația cruntă de care este acuzat bărbatul ar fi ieșit la lumină după ce – potrivit informațiilor obținute de site-ul local – fiica majoră a acestuia s-ar fi destăinuit unor colegi, povestind prin ce au trecut atât ea, cât și surorile ei mai mici. Așa a ajuns informația și la urechile oamenilor legii, care s-au sesizat din oficiu. Și așa ar fi fost începută ancheta în acest caz.

Pe contul său de Facebook, Nonu promova valorile creștine, făcând pe pastorul comunității pe care – cel puțin până la arestare – pretindea că o reprezintă, mai notează aceeași sursă.

Ce au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu

Luni, 26 februarie, de la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu s-au făcut publice, prin intermediul unui comunicat, mai multe detalii despre acest caz cutremurător.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul:

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu se efectuează cercetări față de 1 inculpat, în vârstă de 48 ani, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2 și alin. 3 lit. a), b), c) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 și art. 5 C.pen., viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2, alin. 3 lit. a), b), c) și alin. 3 ind. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 și art. 5 C.pen., și viol, în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 2, alin. 3 lit. a), b), c) și alin. 3 ind. 1 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 și art. 5 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreținut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică și psihică și profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-și exprima voința.

La data de 23.02.2024 inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal”.

author avatar
Andrei Coman
422 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger