AcasăNewsCaz uluitor la Timișoara! Arestată după ce a înșelat un om cu...

Caz uluitor la Timișoara! Arestată după ce a înșelat un om cu o sumă uriașă. I-a spus că tatăl ei e bolnav, dar a plecat cu soţul în Dominicană

sursa foto: debanat.ro

Caz cu amănunte incredibile la Timișoara! O femeie a fost arestată după ce ar fi pus la cale un scenariu înșelător greu de imaginat.

O femeie a fost arestată preventiv pentru înşelăciune şi şantaj, după ce a convins un bărbat să îi dea, pretinzând că tatăl său e grav bolnav şi apoi că este o femeie de afaceri influentă, peste 100.000 de euro.

Sunt amănunte incredibile ce au ajuns publice luni. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au anunțat, prin intermediul unui comunicat, că o femeie e acuzată de înșelăciune și șantaj. Aceasta e acuzată că ar fi abordat un bărbat, pe aplicația Messenger, căruia i s-ar fi plâns că tatăl său suferă de o afecțiune hepatică gravă, ce necesită îngrijiri speciale, și călătorii în Paris și Dubai, ce implică costuri de zeci de mii de euro.

Pachet: Context de seducție, sensibilizare emoțională a victimei/Cât e prejudiciul exact

Cu banii astfel obţinuţi, femeia a plecat alături de soţul ei în Republica Dominicană, cu escală la Paris. N-ar fi fost, însă, sigura „poveste” pe care i-ar fi livrat-o păgubitului. La final – reiese din informațiile venite de la anchetatori – persoana vătămată s-a ales cu un prejudiciu uriaș- de 108.300 euro.

„În fapt, s-a reținut că în perioada februarie 2022 – ianuarie 2023, inculpata a indus în eroare persoana vătămată prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase și prin prezentarea de calități mincinoase, respectiv prin prezentarea faptului că are o soră vitregă, prin folosirea unui pseudonim, pe aplicația Messenger, prin intermediul căreia inculpata a inițiat contactul cu persoana vătămată, prin prezentarea în mod nereal că tatăl său suferă de o afecțiune hepatică gravă ce necesită îngrijiri speciale și călătorii în Paris și Dubai, ce implică costuri de zeci de mii de euro, în condițiile în care în realitate a plecat la Paris, însă cu escală, împreună cu soțul său pentru a efectua un sejur în Republica Dominicană,

prin presupusele călătorii de afaceri în Istanbul, Turcia la o fabrică de lenjerii împreună cu un avocat, prin întâlniri fictive cu oameni de afaceri din Dubai, prin crearea unei imagini a unei femei prospere de afaceri caracterizată prin internaționalitate, afaceri ce au avut ca obiect de negociere, cu victima, furnizarea de lenjerii achiziționate din Turcia pentru a fi vândute în Dubai, precum și afaceri cu furnizare apă de calitate în Dubai, totul într-un context de seducție, sensibilizare emoțională a victimei și autovictimizarea inculpatei, în scopul de a obține suma de 108.300 euro în mod injust, pricinuindu-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 108.300 euro”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

De ce anume mai este acuzată femeia

Omul s-a trezit nu doar că a fost înșelat, cu o sumă considerabilă chiar, ci și șantajat. Toate aceste aspecte au ajuns în atenția anchetatorilor, sesizate despre acest caz cu amănunte desprinse, parcă, dintr-un scenariu de film. „De asemenea, inculpata, în luna aprilie 2023, a constrâns-o prin amenințare pe persoana vătămată să nu facă ceva, în sensul de a nu efectua demersuri în vederea recuperării sumelor de bani obținute în mod injust, precum și cu amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată, în scopul de a dobândi în mod injust o sumă de bani”, se menționează în același comunicat.

Procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele femeii, propunerea fiind admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

author avatar
Andrei Coman
255 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger