AcasăNewsCaz tragic! O femeie a mers la o clinică, să facă un...

Caz tragic! O femeie a mers la o clinică, să facă un CT. A murit după ce a băut substanță de contrast

Caz tragic! O femeie a mers la o clinică, să facă un CT. A murit după ce a băut substanță de contrast (sursa foto: Facebook)

Un episod cu urmări tragice a avut loc la o clinică din Târgoviște, unde o femeie a mers pentru a-i fi făcută o procedură imagistică, respectiv pentru o investigație cu computerul tomograf (CT).

Femeia, în vârstă de 51 de ani, a decedat după ce a băut substanță de contrast, recomandată de medicii unei clinici private din orașul amintit, în vederea efectuării unui computer tomograf, potrivit realitatea.net.

Din primele informații, femeia ar fi suferit de cancer la sân, fiind diagnosticată în urmă cu două luni. Cum i s-ar fi recomandat să facă unele investigații mai complexe, și anume un computer tomograf, femeia a mers la clinică, pentru un CT.

A fost dusă la spital, dar nu a putut fi salvată

La un moment dat, femeia a început să tușească foarte tare și să respire foarte greu, potrivit aceleiași surse. De la nivelul clinicii s-a sunat la ambulanță, femeia fiind dusă la spital.

Însă, din păcate, în ciuda eforturilor cadrelor medicale de la spitalul unde a fost transportată pacienta, ea nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul femeii la circa o oră de când aceasta a fost adusă la unitatea spitalicească.

Efectele secundare produse de substanțele de contrast

Tomografia computerizată sau scanarea CT reprezintă un tip de radiografie specializată care afișează imagini transversale ale unei anumite zone a corpului, potrivit sfatulmedicului.ro.

„Efectele secundare ale unei tomografii computerizate abdominale sunt cel mai adesea cauzate de o reacție alergică la substanță de contrast utilizată. Totuși, în cele mai multe cazuri, aceste efecte sunt ușoare.

Efectele secundare produse de substanțele de contrast pe baza de bariu pot include crampe abdominale, diaree, greață sau vărsături și constipație.

De asemenea, efectele secundare apărute după administrarea substanțelor pe baza de iod sunt reprezentate de mâncărimi, erupții cutanate și dureri de cap”, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
534 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger