AcasăNewsCaz șocant într-un centru din Vâlcea! Tânără cu handicap sever, ținută jumătate...

Caz șocant într-un centru din Vâlcea! Tânără cu handicap sever, ținută jumătate de an cu piciorul rupt. Imagini revoltătoare – VIDEO

valceaCaz șocant într-un centru din Vâlcea! Tânără cu handicap sever, ținută jumătate de an cu piciorul rupt. Imagini revoltătoare - VIDEO

Un caz incredibil a fost descoperit la un centru de îngrijire din județul Vâlcea. O pacientă de 33 de ani stătea cu piciorul fracturat din luna iulie a acestui an. Conducerea Centrului de Îngrijire și Asistență Zătreni nu-și explică cum a ajuns tânăra să-și rupă piciorul, deși este imobilizată la pat.

Pacienta a fost găsită de reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice (CRJ), unul dintre ONG-urile care activează în domeniul asistenței sociale și protecției copilului, care au făcut o vizită luna trecută la centru.

Reprezentanţii CRJ spun că au fost sesizaţi printr-un telefon anonim, în 23 noiembrie, despre situaţia tinerei cu dizabilităţi intelectuale şi nevăzătoare „care de patru luni suferă în urma fracturii de femur, survenită în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Zătreni, şi pentru care nici medicul şi nici conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (DGASPC) nu au luat măsuri pentru a-i atenua suferinţa”.

Tânăra se afla într-o stare deplorabilă

Aceştia arată că au mers în centrul de la Zătreni în 25 noiembrie şi au găsit-o pe tânără cu malnutriţie gravă, gemând de durere, cu piciorul drept rupt din luna iulie.

„Tânăra avea braţele şi picioarele imobilizate şi nu se poate exprima. Împotriva voinţei personalului medical aflat în centru, CRJ a solicitat la 112 un echipaj medical care să îi acorde tinerei ajutor. Echipajul UPU a informat CRJ că este nevoie ca medicul centrului din Zătreni să anunţe medicul coordonator al UPU că este o urgenţă.

A fost nevoie de mai bine de o oră de discuţii între CRJ şi medicul coordonator, asistentele şi medicul centrului din Zătreni, pentru ca într-un final să fie transportată la Spitalul Municipal din Drăgăşani. În tot acest timp, directorul general al DGASPC Vâlcea, domnul Badea, îl soma pe şeful centrului Zătreni să scoată afară echipa CRJ”, susţin reprezentanţii CRJ.

Pacienta nu avea asistent personal

Conducerea DGASPC Vâlcea se apără: „Toți pacienții noștri sunt foarte bine îngrijiți”, a declarat directoarea adjunctă a Direcției, Jana Diaconu, potrivit Libertatea.

Pacienta este instituționalizată încă din 2012 în Centrul de Îngrijire și Asistență Zătreni și are certificat de încadrare în grad de handicap permanent, eliberat în 2018, cu asistent personal. În centrul de la Zătreni nu există însă nicio persoană desemnată ca asistent personal pentru tânără, potrivit Centrului pentru Resurse Juridice, care a urmărit îndeaproape cazul femeii, iar de-a lungul anilor aceasta nu a fost niciodată contactată sau vizitată de vreo rudă sau cunoștință.

author avatar
Andreea Vlad
488 afisari

6 COMENTARII

  1. Intre timp angajatii centrului respectiv ,pentru merite deosebite in cazul acestei amarate,vor primi vouchere de vacanta pentru ca sa isi odihneasca nesimtirea crasa de care dau dovada.In ce tara traim?

  2. Nu e posibil ca sefii din Bucuresti sa sustina public ca victima sa aiba fractura din vara…si sa o duca la ortopedie in…septembrie…si ca totul era bine…..
    Ce sa faci la o fractura in septembrie?
    Poate doar sa fie operata…
    Daca aveau ei o fractura…

  3. Niscai decoratii si vouchere de vacanta pentru cei care se „ingrijesc” in mod deosebit de sanatatea noastra, nu le dati domnilor guvernanti ??? Daca era incadrata cu asistent personal inseamna ca banii pentru persoana in cauza,(din banii tuturor), erau incasati de cineva… oare de cine ??? Cand aceste „personaje”, ca oameni nu le pot spune ca ma doare tastatura, se mai duc pe la biserica (unii) si cer iertarea Divina, se gandesc si la ororile pe langa care trec zilnic nepasatori ??? De ce cred ca EI nu pot ajunge intr-o situatie ca cea prezentata ???

  4. Aceasta dihanie cica ” domnul ” Badea,este nenorocitul sub patronjul caruia cine stie cate alte nenorociri s-or mai fi intamplat acolo.Insista sa fie dati afara din centru cei dela CRJ,sa ramana gunoiul sub pres.IAR CADRELE MEDICALE DIN CENTRU ALTE DIHANII SE OPUNEAU SA VINA SALVARE SA O DUCA PE AMARATA AIA LA SPITAL.Toti nenorocitii salariati la acel Centru ar trebui cercetati penal,inclusiv haimanalele bine platite din bani publici,directorii dela DGSAP.In primul dati urgent afara.Sa-i bataDumnezeu,sa le dea dupa inima lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger