AcasăNewsCaz SOCANT in Iasi! Medicii au indepartat o tumora imensa din spatele...

Caz SOCANT in Iasi! Medicii au indepartat o tumora imensa din spatele unui bebelus!

Tragedie intr-o maternitate din Iasi! Un nou-nascut a fost operat la scurt timp dupa ce a vazut lumina zilei pentru inlaturarea unei formatiuni ciudate pe care o avea la coloana lombara.

Doctorii au spus ca fetita avea un teratom – mai precis o tumoara de natura embrionara. Una dintre ipotezele medicilor este aceea de fetus in fetu, un fenomen neobisnuit, intalnit extrem de rar. Mai precis, acest teratom poate fi un fat fara viata, parazit, scrie BZI.ro.

O intreaga echipa de specialisti a monitorizat-o pe femeia in varsta de 25 de ani pentru a nu aparea si alte complicatii. Tanara a aflat de abia in luna a cincea ca asteapta un copil si dat fiind faptul ca era vorba despre o sarcina cu risc, medicii au decis ca aceasta sa nu plateasca testele genetice. Femeia din Iasi a dat nastere unei fetite de 3.850 grame care a ajuns imediat in sala de operatii pentru a putea fi indepartata tumora.

„Sub supravegherea medicilor, sarcina a fost dusa pana la termen si nasterea a avut loc prin cezariana. Fetita cu greutatea de 3.850 grame a fost transferata imediat la Spitalul de copii pentru interventie chirurgicala. Teratomul cantarea peste un kilogram si avea dimensiunile de 16/10 centimetri. Tumora era localizata in zona sacro-coccigiana si fatul nu avea alte malformatii.

Una dintre ipotezele care determina aparitia teratomului se refera la un geaman intrauterin parazit sau fetus in fetu. Astfel de cazuri sunt rare, pentru ca de multe ori sunt asociate cu alte malformatii”, a spus Madalina Nour, cea care s-a ocupat indeaproape de evolutia sarcinii tinerei, arata BZI.ro.

Dupa cinci zile de operatie, statea fetitei este stabila, urmand ca medicii sa decida ce trebuie facut in continuare.

FOTO: Bzi.ro.

author avatar
Anca Murgoci
1.103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger