AcasăNewsCaz înfiorător căruia i-a căzut victimă un cal. Bărbat din Ilfov internat...

Caz înfiorător căruia i-a căzut victimă un cal. Bărbat din Ilfov internat la Psihiatrie, după un gest șocant

Caz înfiorător căruia i-a căzut victimă un cal. Bărbat din Ilfov internat la Psihiatrie, după un gest șocant (sursa foto: facebook.com/steauasperantei)

Un episod cutremurător a avut loc, recent, în comuna ilfoveană Afumați. Un cal a suferit arsuri pe o suprafață însemnată, după ce stăpânul său a făcut un gest necugetat. Alertați de martori, polițiștii au intervenit la fața locului. Bărbatul de 41 de ani a fost internat la Psihiatrie.

Incidentul cu urmări grave a avut loc pe 9 martie, la marginea comunei Afumați. Din câte au anunțat, miercuri, polițiștii ilfoveni, un bărbat a pus mâna pe telefon și a alertat autoritățile, anunțând că individul de 41 de ani ”și-a înhămat calul la căruță, a încărcat căruța cu materiale combustibile și apoi a incendiat atelajul, luând foc atât calul cât și atelajul”.

După ce au primit alerta, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, dar și un criminalist și un medic veterinar au mers în zonă. Au găsit calul rănit, căruia i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, dar și ”un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inamiție, fiind înfometat de către proprietar”, se precizează în comunicatul IPJ Ilfov. Animalele au fost duse la adăposturi de specialitate.

Polițiștii l-au transportat pe bărbat ”la un spital de boli neuropsihice din Ilfov”, persoana ”fiind internată în temeiul Legii 487/2002, cu afecțiuni neuropsihice”. ”În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schinghiuire a animalelor și distrugere prin incediere, cauza urmând a fi prezentată structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive”, se mai transmite în comunicatul remis de IPJ Ilfov.

Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranței”: Nu ne gândim la minuni

Cazul a fost prezentat și de către reprezentanții unui adăpost pentru animale. Starea bietului animal a fost evaluat de specialiști, iar din câte se pare concluziile nu sunt deloc optimiste.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul celor de la Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranței”:

”Caz de o cruzime rară

Acest cal a fost incendiat de propriul stăpân, ieri 9.03. 2021 în comuna Afumați.
Stăpânul, probabil cu probleme psihice sau sub influiența unor substanțe interzise, în prezența mai multor martori, a înhămat calul la căruță, a umplut căruța cu anvelope și alte obiecte inflamabile și le-a dat foc!

Martorii îngroziți au chemat pompierii, iar la fața locului s-au deplasat și ofițeri de poliție din cadrul IPJ Ilfov- protecția animalelor.

În cauză s-a deschis dosar penal și s-a emis „ORDIN de plasare a animalului în adăpost”, în temeiul OUG 175/2020 pentru completarea legii nr.205/2004 privind protecția animalelor.

Din păcate, după evaluări făcute de medicii umani cu expertiză în tratarea arsurilor, pronosticul este foarte pesimist.

Calul este ars pe o suprafață de cca.40-45% din corp, având aprox. 35 % arsuri de gradul III, respectiv toată grosimea pielii și restul arsuri de gradul II B, intermediar profundă.
Am fost asigurați că la arsurile de gradul III calul nu simte durere, dar organismul se decompenseaza începând cu ziua a 5 a de la arsura.

Decizia este foarte grea și de data aceasta nu ne gândim la minuni”, au transmis, miercuri, reprezentanții Adăpostului pentru Cai „Steaua Speranței”, pe pagina oficială de Facebook.

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger