AcasăNewsCaz incredibil! Preot fals, reținut. Ce acuzații îi aduc oamenii legii tânărului...

Caz incredibil! Preot fals, reținut. Ce acuzații îi aduc oamenii legii tânărului de 19 ani

O situație mai greu de imaginat, cel puțin la prima vedere, mai ales de către persoanele care i-au căzut în plasă unui bărbat care s-ar fi dat drept preot, vine din Galați.

Acolo unde un tânăr în vârstă de doar 19 ani a ajuns în vizorul oamenilor legii, care l-au reținut, pentru 24 de ore. Este acuzat că ar fi pretins, fără vreun drept, că ar fi preot și că, din această postură, ar fi înșelat mai multe persoane. E vorba de anumite donații pe care le-ar fi primit pretinsul slujitor al Bisericii. S-a conturat deja și un prejudiciu în acest caz – de circa 11.000 de lei, conform precizărilor venite de la reprezentanții legii.

Din câte au anunțat, miercuri, reprezentanții IPJ Galați, în cursul zilei precedente, respectiv pe 7 septembrie, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au făcut o percheziție la locuința tânărului, aflată în orașul Galați. S-a aflat, în acest context, că percheziția a fost derulată la domiciliul tânărului bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Donații de la diferite persoane din țară, dar și din străinătate

Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11 000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare și urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor”, se menționează în comunicatul IPJ.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanțe, iar în cursul zilei de miercuri a fost prezentat instanței.

364 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger