AcasăNewsCaz incredibil la Galați. O ambulanță aflată în misiune, obligată să plătească...

Caz incredibil la Galați. O ambulanță aflată în misiune, obligată să plătească taxă de acces într-un cimitir

sursa foto: Facebook/Serviciul de Ambulanta Judetean Constanta

Salvatorii de la ambulanță s-au confruntat, recent, cu o situație incredibilă. S-a întâmplat în Galați, unde un echipaj a mers să acorde ajutor unui bărbat care leșinase într-un cimitir.

Doar că s-ar putea spune că s-au confruntat cu excesul de zel al paznicului cimitirului.

O ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Galați a fost obligată să plătească taxă de acces într-un cimitir din oraș, informează Mediafax. Autospeciala salvării era în misiune și transporta o persoană care leșinase pe aleile din cimitir. Omul avea nevoie de transport la spital, așa că nu era timp de pierdut.

Incidentul incredibil a avut loc miercuri. Salvatorii au fost chemați să intervină în ajutorul unei persoane care se simțea rău. Ambulanța a intrat în cimitir pentru a acorda asistență de urgență unui bărbat leșinat. Acesta era în stare gravă, așa că personalul medical a decis să-l transporte de urgență la spital, potrivit sursei citate.

Taxa de acces de 6 lei

Doar că, din câte s-a mai aflat în acest caz, la ieșirea din cimitir, paznicul a refuzat să lase ambulanța să plece fără a plăti taxa de acces de 6 lei. Taxa a fost achitată de către rudele bărbatului. Astfel că, în cele din urmă, autospeciala salvării a putut să plece.

„A plătit familia și ambulanța a reușit să plece. Am luat legătura cu cei de la societatea care administrează cimitirul, ne-au spus că nu se va mai întâmpla”, a declarat Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

După incident, au apărut și primele reacții. În sensul că reprezentanții instituțiilor din Galați au transmis că a fost vorba despre un incident izolat și că toate autospecialele de la Serviciul de Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri și Jandarmerie au acces gratuit.