AcasăNewsCaz incredibil în SUA: Și-a cumpărat un Lamborghini cu banii de ajutoare...

Caz incredibil în SUA: Și-a cumpărat un Lamborghini cu banii de ajutoare de stat pentru COVID-19. Bărbatul ar putea face 70 de ani de închisoare

Caz incredibil în SUA: Și-a cumpărat un Lamborghini cu banii de ajutoare de stat pentru COVID-19. Bărbatul ar putea face 70 de ani de închisoareCaz incredibil în SUA: Și-a cumpărat un Lamborghini cu banii de ajutoare de stat pentru COVID-19. Bărbatul ar putea face 70 de ani de închisoare

Caz incredibil în Statele Unite ale Americii – un bărbat a cheltuit 4 milioane de dolari în împrumuturi federale destinate să ajute întreprinderile în dificultate pe un Lamborghini și alte achiziții scumpe.

Bărbatul care și-a cumpărat cu banii statului un Lamborghini Huracán, prcum și alte bunuri a fost arestat de autoritățile americane și este acuzat de trei infracțiuni.

David T. Hines este acuzat de fraudă bancară, făcând o declarație falsă către o instituție de creditare, potrivit procurorilor de la Curtea Districtului a Statelor Unite din Florida.

Banii de la stat, cheltuiți pe Lamborghini și răsfăț

Bărbatul în vârstă de 29 de ani riscă până la 70 de ani de închisoare dacă este găsit vinovat pe toate capetele de acuzare, potrivit unui oficial de la Parchet.

În luna aprilie a acestui an, acuzatul a soliciat ajutor din partea Programului federal de protecție Paycheck, un program de împrumut creat pentru a ajuta întreprinderile să își păstreze angajații în timpul pandemiei coronavirusului.

Bărbatul a susținut în cererile depuse că a operat patru afaceri cu 70 de angajați iar cheltuielile lunare s-au ridicat la 4 milioane de dolari.

La aproape o lună după, „afaceristul” a început să primească banii soliciați în cadrul programului – trei plăți în valoare totală de 3.984.557 de dolari, susțin autoritățile.

Și-ar putea petrece următorii 70 de ani în închisoare

Când a văzut că poate păcăli sistemul, bărbatul s-a oprit și a mai depus și alte cereri, valoarea totală a lor ridicându-se la 13.542.741 de dolari.

Avocatul acuzatului, Chad Piotrowski, a declarat că bărbatul său este „un proprietar legitim de afaceri care, la fel ca milioane de americani, a suferit financiar în timpul pandemiei” și „este nerăbdător să-și spună partea de poveste când va veni vremea”.

În luna, mai, bărbatul a făcut două plăți ân valoare de 30.000 de dolari că o persoană denumită „mama” în actele tranzacției. Tot în aceeași lună a plătit mai mult de 4.000 de dolari către Saks Fifth Avenue. În iunie. David T. Hines a plătit mai mult de 7.000 de dolari hotelului Setai din Miami Beach și 8.500 de dolari companiei de bijuterii Graff, potrivit NYT.

Totuși, cea mai mare achiziție cunoscută făcută de inculpat rămâne mașina sport, înregistrată pe numele lui, pentru care a plătit în luna mai 318.497 de dolari.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
250 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au si americanii regii soselelor lor. Spre deosebire de noi unde nu se face beci la ei stai 70 de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger