AcasăNewsCaz incredibil. A primit inițial nota 2,2 la română, la Evaluarea Națională,...

Caz incredibil. A primit inițial nota 2,2 la română, la Evaluarea Națională, și a făcut contestație. Ce rezultat a primit!

sursa foto: vrancea24.ro

În cursul zilei de marți, 4 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023, după soluționarea contestațiilor. Astfel că elevii care au fost nemulțumiți de notele primite după corectarea lucrărilor de la probele susținute în cadrul examenului de la final de clasa a VIII-a au aflat rezultatele obținute după soluționarea contestațiilor.

Au fost multe note mărite, dar și destule care au scăzut, în urma soluționării contestațiilor. Din câte au indicat informațiile transmite de Ministerul Educației, majoritatea contestațiilor au fost făcute la Limba și literatura română.

A făcut contestație, dar s-a trezit cu nota și mai mică

Au fost cazuri în care elevi cu note foarte mici la Evaluarea Națională au depus contestații, pentru a cere recorectarea lucrărilor.

Un astfel de caz este cel al unui elev care, deși a optat pentru varianta contestației, s-a trezit cu o notă și mai mică, după recorectarea lucrării la Limba și literatura română. Potrivit ziare.com, e vorba despre un elev din comuna Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova, care a fost notat inițial cu 2.20 la română, și a primit în final 2.10, după recorectarea tezei.

Minister: Au fost înregistrate 27.128 de contestații

După ce Ministerul Educației a publicat marți, 4 iulie, la ora 11, rezultatele finale – după soluționarea contestațiilor – înregistrate în sesiunea 2023 din cadrul Evaluării Naționale, instituția a anunțat că au fost înregistrate peste 27.000 de contestații. Peste 18.000 dintre ele, la Limba și literatura română.

„Au fost înregistrate 27.128 de contestații, adică 8,52% din numărul total de lucrări, dintre care:

18.465 la Limba și literatura română (13.324 – 2022)

444 la Limba și literatura maternă (265 – 2022)

8.219 la Matematică (8.265 – 2022).

Comparativ, în sesiunea 2022 au fost depuse 21.854 de contestații (7,12% din numărul total de lucrări)”, conform Ministerului Educației.

Din statistica oficială prezentată de minister rezultă faptul că în cazul a 16.476 de lucrări contestațiile „au schimbat nota prin creștere”, iar pentru 7.668 de lucrări „notele au fost modificate prin scădere”.

„În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 76,4% (117.798 de elevi), în creștere cu 0,20% (291 de elevi) față de rezultatele inițiale (76,2%). În anul 2022, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost 82,4%.

A crescut, de asemenea, numărul elevilor cu media generală 10: de la 429 la 466 (237 în anul 2022)”, a mai anunțat Ministerul Educației.

author avatar
Andrei Coman
7.933 afisari

9 COMENTARII

  1. comuna Cariceștii Rahtivani, din județul Prahova:
    1. puscaria de femei, in capatu strazii
    2. lidl GmbH

    (nota finala e 2-20:
    nu-si poate ingreuna situatia in apel;
    contestatia e un fel de apel)

  2. : revista floare albastra = blue : am creat si eu un test de analiza gramaticala ” ce fel de complement este ” in conditiile ____legii”___ din expresia” judecatorii numiti de presedintele romaniei sunt inamovibili , in conditiile legii”___ si printe profesorii universitari !*_ si nici unul nu a stiut raspunsul correct ___ decat un fost decan la litere si o fosta inspector sef judetul suceava__ limba romana!*:

  3. : 2 iulie 2023_ celebrare reunificare basarabia cu romania_ partea a doua a expunerii____ ” manuale scolare de limba si literatura romana _ in scolile din basarabia _ in format gutenberg __ identice cu cele din latura libera _ inclusiv cele de stiinte exacte si de istorie a romaniei libere!*”:

  4. : simplificari expunere_ topica latina_ subiect – predicat__ subiect- atribut____ predicat- complement: scoala ardeleana-caracterul latin ( acum si in redactarea manualelor scolare de limba ucraineana)_ junimea literara- principiul fonetic( cum se aude asa se si scrie)___ rezulta o noua editie simplificata a gramaticii academiei romane !*:

  5. : mod inedit de cerere in casatorie____ sunteti de accord ca presedintele de onoare al romaniei libere = bucovina de nord + basarabia+latura libere sa se casatoreasca cu viitorul rector am universitatii stefan cel made si sfant__ gina puica ?!*:

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger