AcasăNewsCaz foarte grav la Iaşi. Bărbat cu hemoragie gravă, lăsat în agonie...

Caz foarte grav la Iaşi. Bărbat cu hemoragie gravă, lăsat în agonie în curtea unui spital? Familia acuză, medicii se apără (VIDEO)

Familia unui bărbat din Iaşi acuză că ruda lor, un bărbat de 58 de ani, ar fi așteptat ore în șir în curtea spitalului, deși avea o hemoragie severă.

Oamenii acuză personalul medical că nu au intervenit la timp şi că acum bărbatul este într-o stare şi mai gravă.

Ar fi aşteptat 3 ore pentru ambulanţă

Fiii pacientului povestesc că au sunat inițial la numărul unic de urgență 112, dar li s-ar fi spus că o ambulanță poate fi trimisă către bărbat abia în 3 ore, așa că nu au stat pe gânduri.

L-au luat pe tatăl lor, l-au urcat pe bancheta din spate, cum s-au priceput și au pornit către Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Tata a făcut o hemoragie care a pornit dintr-o dată, iar la gât are o rană deschisă. A sunat fratele meu la ambulanță și i-au zis că în maximum 3 ore poate să ajungă salvarea la pacient. L-am luat noi cu mașina. L-am adus la Spiridon, cred că erau 6-7 ambulanțe care stăteau.

Inconștient, stătea întins pe bancheta din spate. Ne-am dus înăuntru să chemăm pe cineva să se uite la el, iar persoana aceea abia se mișca și a mai stat cinci minute să aducă o targă. Tata stătea ca mort pe bancheta din spate, iar ei nu făceau nimic”, a spus unul dintre fii.

L-au internat în stare gravă

Bărbatul este acum internat în stare gravă. Medicii neagă acuzațiile și spun că au acționat imediat ce au fost anunțați.

„Pacientul a fost adus de către familie cu mașina familiei în curtea spitalului. Cei la care au apelat au fost cei de la firma de pază, care sunt fără pregătire medicală.

În momentul în care a fost anunțat personalul medical, un medic și doi brancardieri cu targa au ieșit în curtea spitalului și au preluat pacientul din mașină.

L-au adus în interior, în secție și echipa de urgență condusă de un medic primar s-a ocupat de el.

E vorba de un pacient într-o stare extrem de severă, pacient care trebuia să ajungă la Institutul de Oncologie.

El a fost tratat, investigat, stabilizat de către medicul primar de urgență și apoi s-a obținut avizul telefonic pentru transfer.

A mers în terapie intensivă la Institutul Regional de Oncologie cu un prognostic rezervat„, spune Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi.

author avatar
Andrei Ștefan
313 afisari

7 COMENTARII

  1. În multe spitale din țară se petrec astfel de grozavii.
    Asta e rezultatul politizarii si deprofesionalizarii sistemului sanitar, a corupției și a nepăsării!
    Mor oamenii cu zile din cauza lipsei asistenței medicale, exista spitale în care medicul pleacă în concediu 3 săptămâni în cele mai exotice și scumpe destinații și secția întreaga se închide iar pacienții sunt plimbați între spitale, puși pe drumuri și umiliți și batjocoriți.
    Stau cu orele pe holuri la ușa cabinetelor iar medicul e la țigară cu managerul de spital( pt.ca managerul e pus de medicul cu care sta la țigară, cel din urma fiind consilier PSD și tartorul spitalului) și multe astfel de aberații!
    Da, toate astea se întâmplă și autoritățile și decidentii stiu dar nu fac nimic pt.pacient, dimpotrivă, acoperă neregulile și amenință pacienții și aparținători cu procese penale pt.defaimare.
    La asta s-a ajuns, pt.asta li s-au mărit salariile, sa aibă bani de mașini și excursii luxoase și de plătit avocați ca să amenințe pacienții!
    Iar cei putini care „rup rândul ” și își fac meseria sunt excluși și amenințați pana pleacă din spital , va chiar din țară.

  2. Un caz asemanator acum vreo
    4 ani.Cancer in stadiul 4, cu hemoragie interna, l-au stabilizat cei din provincie, dar nu aveau echipamente pentru a-l supraveghea si nici.medic oncolog. Dar niciun Spital din Bucuresti nu a vrut sa il primeasca, cica, sa moara acasa.Dupa ce s-a facut scandal, l-au primit intr un spital de profil din capitala.Omul a mai trait inca 3 ani isi revenise, conducea si autoturismul.
    Miedicii se cred zei, te aburesc cu prognosticul rezervat, ceva de genul…ia-l acasa, nu mai e nimic de facut…il deconectam de la aparate…ia uite ca a mai trait inca 3 ani ! Cu cancer in stadiul 4 !
    Ei asteapta scandal si.mediatizare pentru a-l interna?

  3. salvarile stau nejustificat in fata UPU ca sa justifice timpii de interventie. nu se grabesc sa se intoarca. si cand se intorc de la spital trec pe la un magazin cu servire preparate din 1 mai ca sa manance soferii.
    asa i in piatra neamt

  4. Acesta este rezultatul aplicarii demente a ”capitalismului, democratiei, economiei de piata” si a tuturor aberatiilor impuse tarii in care traim, ca legumele, DUPA MAREA TRADARE DIN DECEMBRIE 1989.
    Ne trebuie un razboi ca sa se aleaga apele; cine vrea ramine si cine nu vrea sa plece dracului.
    Iar STUDIILE DE TOATE GRADELE, EXCEPTIND INVATAMINTUL OBLIGATORIU, SA FIE PE BANI .
    Asa e in multe tari pe care vrem sa le copiem .
    PE BANI !!!

    • era de ajuns o postare , nu este nevoie sa spui acelasi lucru de mai multe ori cu alte nick-uri !

  5. Nu mai se pot numi spitale ce are azi Romania,sunt doar morgi si doctorii multi calai sunt interesati doar de bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger