AcasăNewsCaz demn de film, în Capitală! Cum au reușit mai mulți indivizi...

Caz demn de film, în Capitală! Cum au reușit mai mulți indivizi să fure, noaptea, haine dintr-un camion

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Patru tineri au fost reținuți de polițiștii din București, într-un dosar în care se fac cercetări pentru furt calificat. Detaliile în acest caz par desprinse dintr-un film de acțiune. Totul s-a întâmplat recent, pe timpul nopții.

Mai multe articole de îmbrăcăminte, care ar fi trebuit să ajungă la un magazin din Sectorul 3, au fost sustrase, dintr-un camion, la adăpostul întunericului, în noaptea de luni spre marți -7/8 august. Marfa fusese preluată dintr-un depozit situat în județul Ilfov. Articolele vestimentare ar fi valorat circa 50.000 de lei.

Patru tineri reținuți

Poliția Capitalei a anunțat, miercuri dimineață, că în data de 8 august poliţiștii de la Secția 12 au reținut patru bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani, față de care se fac cercetări într-un dosar penal de furt calificat.

„În noaptea de 7/8 august 2023, în jurul orei 04.30, polițiști din cadrul Secției 12 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani, care ar fi sustras, dintr-un autocamion, mai multe articole de îmbrăcăminte, ce erau destinate unui magazin din Sectorul 3.

Bănuiții ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională de un al patrulea bărbat, de 27 de ani, depistat și acesta la scurt timp de la comiterea faptei”, se precizează în comunicatul Politiei Capitalei.

Ar fi acționat în timp ce camionul se deplasa către destinație

Toți cei patru bărbați au fost imobilizați și duși la audieri. „Din activitățile de urmărire penală efectuate s-a stabilit că, în baza unei înțelegeri prealabile, în noaptea de 7/8 august, în jurul orei 03.30, bărbatul de 31 de ani, șoferul autocamionului deținut de o societate comercială cu profil de transport, după preluarea mărfii dintr-un depozit situat în județul Ilfov, s-ar fi întâlnit pe traseul de deplasare cu ceilalți trei, împrejurare în care, într-o stație de alimentare carburant, prin evitarea sigiliilor, bărbații de 23 și 27 de ani ar fi pătruns în compartimentul în care se găseau bunurile.

Astfel, în timp ce autocamionul se deplasa către destinație, cei doi ar fi desfăcut mai multe colete cu marfă și ar fi sustras din interiorul acestora aproximativ 400 de obiecte vestimentare, bunuri pe care le-ar fi încărcat în saci”, conform Poliției.

Cercetările pe care le-au făcut polițiștii în acest caz au scos la iveală faptul că pe tot traseul până la destinație, camionul a fost însoțit de un autoturism condus de bărbatul de 24 de ani.

În momentul în care a ajuns în zona magazinului, șoferul camionului ar fi oprit pe o stradă, iar bănuiții ar fi mutat sacii în autoturism, după care ar fi părăsit zona.

Bunurile, găsite în mașina oprită în trafic

„Astfel, după ce s-a pus în mișcare autoturismul în care se aflau bănuiții de 23 și 24 de ani, precum și bunurile sustrase, acesta a fost blocat în trafic și oprit de polițiști.

La controlul efectuat asupra mașinii, au fost găsite bunurile sustrase de cei patru bănuiți”, anunță sursa citată.

Totodată, Poliția Capitalei precizează că prejudiciul, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.

Trei dintre suspecți n-ar fi la prima abatere

„Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în zilele de 27 iulie 2023 și 1 august 2023, bărbații de 23, 27 și 31 de ani ar fi sustras articole vestimentare în valoare de aproximativ 40.000 de lei, în timp ce acestea erau transportate de la același depozit la diferite centre comerciale din Capitală”, potrivit Poliției Capitalei.

Cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală – a mai anunțat Poliția.

Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

author avatar
Andrei Coman
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger