AcasăNewsCaz cutremurător într-un centru din țară, destinat persoanelor cu dizabilități. Constatări dureroase:...

Caz cutremurător într-un centru din țară, destinat persoanelor cu dizabilități. Constatări dureroase: ”Condiții inumane”, ”oameni chinuiți”

(sursa foto: captură Antena 3)

Nu o dată s-a adus în discuție situația constatată în unele unități medicale din țară, în care pacienții aveau de înfruntat nu doar probleme medicale, ci și condiții deloc ușoare descoperite în incintele în care aceștia stăteau.

Sunt, din păcate, noi imagini care șochează, la acest capitol. Cu condițiile în care se văd nevoiți să stea pacienții care se află într-un centru din județul Suceava. Și anume un centru din Sasca Mică.

Oamenii din acel centru destinat unor persoane cu dizabilități stau pe saltele rupte și murdare și sunt nevoiți să meargă să își facă nevoile în curte, anunță, luni, 9 august, Antena3.

(sursa foto: captură Antena 3)

”Cu toate că imaginile pe care le vedeți sunt din cel mai mare centru din România, un centru care se află în județul Suceava, într-o comună, Sasca Mică, vreau să vă spun că, până acum, suntem primii din cadrului acestui Consiliul de Monitorizare care am reușit să ajungem acolo”, a declarat Emanuel-Gabriel Botnariu, președintele Consiliului de Monitorizare, într-o intervenție la Antena 3.

”Am găsit un personal foarte slab calificat”

(sursa foto: captură Antena 3)

Referindu-se la cele constatate la acest centru, șeful Consiliului de Monitorizare, ai cărui reprezentanți au mers să vadă situația la fața locului, a folosit termeni dureroși, mai ales că e vorba despre un centru destinat îngrijirii unor persoane cu dizabilități. Președintele acestui for a adus în discuție și problema personalului care lucrează în centrul sucevean.

”Am descoperit lucruri de neimaginat. Condițiile de viață ale acestor beneficiari de acolo (…) am găsit condiții inumane, am găsit niște oameni chinuiți acolo. (…) Am găsit condiții administrative precare, am găsit un personal foarte slab calificat, niște oameni care nu ne mărturiseau cum s-a putut ajunge în această situație, iar problema este că noi am reușit să scoatem la iveală aceste lucruri fără un sprijin din partea lor. Bineînțeles că toată lumea acolo le vede bine și frumos”, a mai dezvăluit Botnariu.

(sursa foto: captură Antena 3)

De altfel, din imaginile prezentate de postul TV se pot vedea atât pereți scorojiți, cât și un gândac plimbându-se în voie pe un zid. Dar și o saltea murdară, descoperită după ce s-a ridicat un așternut de pat.

Din câte figurează pe site-ul oficial, Consiliul de Monitorizare ”este o autoritate autonomă sub control parlamentar înființată pentru a proteja, promova și monitoriza modul în care drepturile persoanelor cu dizabilități aflate în instituții sunt respectate”.

author avatar
Andrei Coman
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger