AcasăNewsCaz cutremurător în Mureș! Drama unor tineri proveniți din case de copii....

Caz cutremurător în Mureș! Drama unor tineri proveniți din case de copii. DIICOT a intrat pe fir

(sursa foto: expressdebanat.ro)

Sunt acuzații grave ce planează asupra unui bărbat în vârstă de 44 de ani din județul Mureș, într-un caz ajuns în atenția DIICOT-ului. În primă fază, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Sunt amănunte cutremurătoare, ce au ajuns vineri, 28 ianuarie, la urechile opiniei publice.

Totul, după ce reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au anunțat că recent s-au făcut percheziții într-o cauză ce vizează situația cu care s-au confruntat trei tineri proveniți din case de copii. Care ar fi fost puși să muncească, mai mult, ar fi fost controlați permanent, fără să fi fost lăsați să părăsească gospodăria în care se aflau.

Concret, s-a aflat că miercuri, 26 ianuarie, procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 44 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

Amănunte înfiorătoare

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014 o persoană din jud. Mureș a adăpostit în condiții improprii trei tineri proveniți de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă.

Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, stă scris în comunicatul DIICOT.

Ce s-a găsit la percheziții

Miercuri, 26 ianuarie, procurorii DIICOT din Târgu Mureş au făcut, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, și percheziții în acest caz. S-au focut și audieri. S-a aflat că au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară „în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum: înscrisuri, acte de identitate ale victimelor (săbii, cuțite).

În urma acestor activități, 3 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri”.

După ce a fost reținut, bărbatul a fost dus în fața instanței, cu propunere de arestare. Iar joi, 27 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger