AcasăNewsCavalerii de Malta vor sa se inmulteasca in Romania

Cavalerii de Malta vor sa se inmulteasca in Romania

Fra' Matthew Festing, Marele Mestru al Cavalerilor de Malta si Papa Benedict al XVI-lea

Marele Maestru al Ordinului de Malta, Alteta sa Eminentisima Fra’ Matthew Festing, i-a spus, miercuri, presedintelui Basescu ca una dintre dificultatile pe care le are in Romania este numarul mic de membri ai asociatiei romane, apreciind ca este dificila functionarea acesteia fara mai multi membri.

Fra' Matthew Festing, Marele Mestru al Cavalerilor de Malta si Papa Benedict al XVI-lea

„Una dintre dificultatile pe care le avem in acest moment este, desigur, numarul de membri pe care ii avem in Romania, care este mic. Cred ca avem 25 sau 22 de membri, nu stiu exact cifrele, dar este dificil pentru noi sa functionam in modul in care am vrea fara mai multi membri. (…) Sunt atatea oportunitati aici, si am vorbit si mai devreme, pentru a ajuta populatia roma”, a spus Alteta sa Eminentisima Fra’ Matthew Festing, in timpul convorbirilor oficiale de la Palatul Cotroceni. „Aici credem ca ajutorul dumneavoastra va usura rezolvarea problemei romilor si in afara Romaniei, in Europa”, a spus, la randul sau, presedintele Traian Basescu.

Alteta sa Eminentisima Fra’ Matthew Festing a multumit pentru „primirea calduroasa” in Romania. „Aceasta vizita imi da ocazia de a reafirma, de a reconsolida legaturile istorice dintre Ordinul Suveran Militar de Malta si Romania si de a vedea direct cateva dintre activitatile caritabile pe care Ordinul le-a avut in Romania„, a spus Fra’ Matthew Festing in timpul declaratiei de presa ce a urmat convorbirilor oficiale, scrie Mediafax.

El a mai aratat ca Ordinul Sfantului Ioan din Ierusalim, de Rodos si de Malta a avut o experienta de secole in legaturile cu Romania, dand ca exemplu Diploma cavalerilor ioaniti, un acord semnat in 1247.  „Mai recent, cele doua guverne au stabilit relatii diplomatice in 1932, iar acestea au fost confirmate in 1991 si consolidate de un acord privind cooperarea umanitara, semnat in 2002. Sunt deosebit de incantat ca in timpul vizitei mele vom avea ocazia sa semnam un acord privind serviciile postale, un acord istoric privind ambele servicii postale din tarile noastre. Fidel misiunii sale originale, Ordinul de Malta isi concentreaza eforturile pe sprijinirea celor bolnavi, celor saraci si marginalizati de societate, dar si pe crearea unor legaturi de cooperare mai stranse de intelegere intre popoare, religii si culturi”, a evocat Fra’ Matthew Festing.

Acesta a afirmat ca, in prezent, Ordinul de Malta isi desfasoara activitatile medicale si umanitare in peste 120 de tari prin reteaua sa de asociatii nationale si de organizatii de sprijin, lucrand cu 80.000 de voluntari permanenti si calificati si peste 20.000 de reprezentanti ai personalului medical si paramedical. „Suntem deosebit de mandri de activitatile desfasurate de asociatia romana a Ordinului de Malta. Imediat dupa caderea Cortinei de Fier, Ordinul a creat un corp de voluntari care sa acorde ajutor populatiei romane care avea nevoie. Activitatea sa a continuat an de an, plina de angajament si a acordat sprijin indiferent de rasa sau de religie in linie cu traditia de 900 de ani a Ordinului de Malta„, a mai spus Fra’ Matthew Festing.

Principele si Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar si Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rodos si de Malta, Alteta sa Eminentisima Fra’ Matthew Festing, se afla in vizita de stat in Romania, in perioada 7-12 iunie, la invitatia presedintelui Traian Basescu.

 

author avatar
A.P. Redactor
2.401 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger